Skip to content

Welkom bij RAM

Hoe kom ik bij de piste?

Wij maken het je gemakkelijk met bijgevoegd plannetje.

Ook vind je de weg naar de piste bewegwijzerd.


Wedstrijdverloop live volgen?

Wil je live zien of je je eigen seizoensrecord hebt verbroken of wil je de resultaten van je kinderen opvolgen? Dit kan! De juryleden geven rechtstreeks alle metingen digitaal in.

Neem een kijkje op onze Atletiek.nu wedstrijdpagina!

Podia rond 13:15, 14:25 en 15:30 voor de dan afgelopen proeven. Podia Engelse Mijl rond 18:10


Horeca

Nood aan een fris drankje of een klein hapje?

Passeer zeker langs onze cafetaria bovenaan de tribune – volg de pijlen! Kreeg je bij de inkom een drankbon van 2€ ? Je kan deze hier inwisselen.


In de kijker: de Mechelse mijl

Naast alle individuele prestaties kijken we uit naar de Mijl-lopers die een pagina willen bijschrijven in de geschiedenis van hun club. 

Op 1 jaar van onze eigen 100 jaar viering staat de Mijl in de kijker. In 1987 liepen 2 Mechelse atleten bij de seniors het stadionrecord van De Nekker. An De Brandt kwam in 5.08,3 over de meet, en Marc Lauwers in een tijd van 4.23,4 . Blijft het record Mechels tot aan de mijlpaal van 100 jaar Mechelse atletiek?

Het seniors clubrecord behoort bij de vrouwen ook toe aan An. Met 4.53,7 geeft ze zelf aan dat het sneller kan, lukt dat op onze nieuwe piste?

Bij de seniors heren stoten we op de naam van Fred Langenus. Hij liep het record van 4.08,8 in 1957 te Londen. Fred behaalde meer dan 1 Belgische titel in het veldlopen en op de 1500m als atleet van FC Malinois. In 1956 loopt hij, ondertussen verhuisd naar RC Mechelen Atletiek, met André Ballieux, Emile Leva & Roger Moens op de 4x800m het huidig Belgisch record van 7.15,8; toen goed voor een wereldrecord, nog steeds de 5de beste tijd ooit.

Onze Mijl-geschiedenis vind je hieronder.

Naast alle individuele prestaties kijken we uit naar de Mijl-lopers die een pagina willen bijschrijven in de geschiedenis van hun club. 

Stadionrecords De Nekker

Club recordhouders


Wanneer zien we je graag terug?