Skip to content

Wedstrijd-info

Aanpak

Bij de jeugd vinden we het belangrijk dat je kennis maakt met wedstrijden en dat je regelmatig deelneemt. De jeugdwerking stelt voor elke seizoenshelft een jeugd-agenda samen van een 5-tal wedstrijden georganiseerd door RAM of door onze naburige clubs. De trainers staan op deze wedstrijden klaar om het team RAM-atleten te begeleiden. 

Regelmatige deelname wordt beloond in onze club-facetten en tijdens de clubdag in januari. Daar ontvangen de atleten een club-attentie voor hun klassering in de outdoor, indoor of veldlooptrofee. 

Oudere atleten stellen in overleg met hun trainer eigen sportieve doelen en een wedstrijdprogramma op. Naast de beloningen die reeds bij de jeugd gelden voor regelmatige deelname, komen atleten op basis van hun prestaties en deelname aan kampioenschappen in aanmerking voor extra beloning.


Aanbod

De kalender met atletiekwedstrijden wordt opgedeeld in een winter- en in een zomerkalender. De wedstrijden van de jeugd-agenda vind je terug in de Clubkalender. De volledige kalender met atletiekwedstrijden vind je op atletiek.nu en op de website van de Vlaamse Atletiek Liga.


Meest gestelde vragen

Voor de meeste wedstrijden dien je je in te schrijven via atletiek.nu . De inschrijvingsperiode wordt aangegeven in de overzichtspagina van de wedstrijd.

Voor elk atletiekjaar krijgt elke atleet een persoonlijk borstnummer. Dit nummer zal je opgeven bij je inschrijving, en je draagt het bij elke wedstrijd op je clubshirt. Roadrunners krijgen geen borstnummer, maar halen bij elke wedstrijd hun wedstrijdnummer op aan het wedstrijdsecretariaat.

Je hangt je nummer onder de naam van onze clubsponsor Running Store, zodat onze clubsponsor zichtbaar blijft.

Zorg dat je je borstnummer kent, en weet dat RAM als vereniging gekend staat als Regionale Atletiekverenigingen Mechelen. Hier zie je hoe atletiek.nu werkt:

Ben je een RAM Roadrunner dan ben je geen wedstrijdatleet. Je kan inschrijven door als vereniging ‘ik ben niet lid van een vereniging/school’ te selecteren. Bij deelname haal je op het wedstrijdsecretariaat je wedstrijdnummer op. 

Je bent een uur voor de start van jouw wedstrijd ter plaatse. Voordat je aan een wedstrijd start, doe je immers een goede opwarming. Bij veldlopen kom je een uur voor je leeftijdscategorie, bv. benjamins 2de jaars jongens zijn er een uur voor de start van de benjamins 1ste jaars meisjes. Alle benjamins verkennen immers samen het parcours tijdens de opwarming. 

In je sporttas zit je borstnummer met 4 veiligheidsspeldjes, je clubshirt, een drinkbus met water en eventueel iets te eten, je loopschoenen. 

Bij loopnummers op de piste of in het veld worden spikes gebruikt.

Bij veldlopen moet je je meestal niet aanmelden. Op pistewedstrijden ga je eerst naar het wedstrijdsecretariaat om je aanwezigheid te melden.