Skip to content
Home » Wat een weekend: Beker van Vlaanderen pupillen en miniemen

Wat een weekend: Beker van Vlaanderen pupillen en miniemen

Meisjes – Booischot

De weergoden waren de Beker van Vlaanderen voor pupillen en miniemen gunstig gezind.  Zaterdag nog enigszins aarzelend, maar toch regenvrij trad een enthousiast Team RAM aan in match 5.  Een match met een zware loting, maar dat hebben onze meisjes zich niet aan het hart laten komen. 

Team RAM brengt namelijk een magnifieke vierde plaats op 11 teams met 147 punten mee naar Mechelen.

Om half twee startten de dames hun eerste individuele discipline van de dag.  Onder begeleiding van onze vijf trainers verschenen ze opgewarmd en gretig aan de start.  Team RAM nam letterlijk een vliegende start toen Suzan een stevig persoonlijk record van 29m99 wierp met de hockeybal en zo met een tweede plaats de eerste 11 punten voor RAM in de wacht sleepte. 

Zes pupillen – Fay, Jozefien, Sarah-Lou, Audrey, Bente en Anna – traden voor het eerst aan op een pistewedstrijd en deden dat met verve.  Stuk voor stuk mogen ze trots zijn op hun nieuwe persoonlijke records met indrukwekkende uitschieters in het verspringen en het hordenlopen.  Lauren, Laila en Suzan traden – onder andere –  aan in hun favoriete disciplines en liepen, sprongen en wierpen fraaie resultaten bij elkaar.  Samen verzamelde de enthousiaste bende pupillen 72 punten van het eindresultaat.

Onze miniemen kregen twee disciplines meer te verwerken en klaarden de klus met z’n vijven.  Ze verdeelden het werk mooi en brachten elk een deel van de 75 miniemen-punten mee naar huis.  Maider blonk uit bij hoogspringen en op de 150 meter.  Lora beet door op de horden en op haar allereerste 300 meter terwijl Febe de punten voor de werpnummers zeker stelde.  Catho volhardde op de 1000 meter en hield twee honderdsten voorsprong over op Nina die eerder de punten op de sprint alvast had verzekerd. 

Met een zesde plaats in de tussenstand mochten we de dag afsluiten in de snelste reeks van de geliefde discipline van Team RAM: aflossingen!  De meisjes van Team RAM gingen een laatste keer voor elkaar in het rood.  Hun teamspirit en de uitbundige aanmoedigingen van Team Supporters wierpen hun vruchten af.  Zowel de pupillen als de miniemen sprintten zich naar de derde plaats en schoven daarmee op naar de vierde plaats in het eindklassement.


Jongens – Mol

Zondag was het de beurt aan de jongens, het mooie weer was opnieuw van de partij.  Daar waar de meisjes naar Booischot trokken, gingen de jongens een stapje verder tot in Mol.  Team RAM Trainers was opnieuw van de partij en een nieuw Team RAM Supporters stond met veel enthousiasme paraat.

Bij de aanvang liet Karsten bij de pupillen zien hoe een hockeybal moet vliegen. 13 punten kwamen daarbij op de teller. Ook onder de jongens kwamen atleten met weinig of geen piste-ervaring aan de start. En net als bij de meisjes duwden ook William, Evan, Daan, Imran, Pol, Victor, Jens en Zayd – ons stevig hoger in het klassement. Bij onze ervaren atleten gaf Ousseynou het goede voorbeeld hoe je persoonlijke records verbetert. Dat deed hij bij zijn 60m en verspringen. Hiermee zette hij de toon voor de anderen. 

Dat resulteerde in mooie resultaten: Karsten legde de lat op 1m35 en Rève liep zijn 80m horden in 15″40.

Pol, Semin en Joppe hadden nog maar net hun 1000m achter de rug toen ze zich moesten opmaken voor de allesbeslissende  en bloedstollende estafette. Jack, Karsten, Semin en Pol verdedigden onze clubkleuren bij de pupillen. Zayd, Jens, Joppe en Rève deden het bij de miniemen even geweldig. De punten bewijzen het: ze spurtten een dubbele 9 bij elkaar.

66 punten voor de pupillen , 78 punten voor de miniemen vormden samen het totaal van 144 punten die ons de 6de plaats op 10 teams opbracht. Op een zucht van de 4 en 5de plaats in het klassement.


Kortom

Beste Team RAM meisjes en jongens: Proficiat!

Beste Team RAM trainers: Duizendmaal dank-je-wel!

Beste Team RAM supporters: U was geweldig!

Zien we elkaar weer op 1 mei in Duffel?