Skip to content

Jeugdmeeting Duffel: knappe prestaties onder een stralend zonnetje

Afgelopen zondag stond de eerste jeugdwedstrijd van de clubkalender op het programma. Na een winderige zaterdag op de Beker van Vlaanderen cadetten en scholieren hadden de 3 kangoeroes, 9 benjamins, 10 pupillen en 7 miniemen die richting Duffel afzakten meer geluk met het weer.

Onder een stralend zonnetje genoten zij namelijk van een gezellige atletiekdag vol mooie prestaties. Hieronder blikken we met enkele mooie foto’s terug op deze geslaagde clubuitstap.


Onze kangoeroes en benjamins mochten in de voormiddag de spits afbijten. Na een stevige gezamenlijke opwarming begonnen zij aan hun meerkamp. In groepjes van een 20-tal atleten werkten zij via een doorschuifsysteem 4 verschillende disciplines af.

Kangoeroes Jules, Lore en Torre amuseerden zich tijdens hun 30m sprint, het balstoten en het verspringen. Afsluiten deden ze onder luid gejuich met de estafette.

Benjamins Arne, Fleur, Kobe, Lio, Mats, Nim, Raven, Sien en Tiebe overtroffen zichzelf dan weer tijdens het vortexwerpen, de 40m sprint en het hoogspringen. Zij sloten hun atletiekvoormiddag af met een 600m onder groot applaus van alle supporters.

De wedstrijdtraining in maart was duidelijk een schot in de roos. Onze 12 toppers wisten namelijk perfect hoe ze een goede worp, sprong of sprint moesten uitvoeren en lieten stuk voor stuk geweldige prestaties optekenen. Proficiat!

Hopelijk zien we hen en nog een heleboel extra kangoeroes en benjamins terug op 4 juni, tijdens de jeugdmeeting in Grimbergen.

Slide en ontdek enkele leuke actie- en sfeerfoto’s, getrokken door papa Roel.

De RAM Benjamins 😍
Groepsfoto Kangoeroes 🤩
Podium Benjamins 🥇
Podium Kangoeroes 🥇

Terwijl de kangoeroes en benjamins vol trots hun medailles in ontvangst mochten nemen op het podium, stroomden onze 17 pupillen en miniemen binnen om de piste ook in de namiddag rood-oranje-geel te kleuren.

Starten deden we met de aflossingen. Miniemen Febe en Lora overtuigden last-minute nog 2 concullega’s van Vabco Mol om samen met hen deel te nemen aan de 4x80m. Zij beten de spits af, gevolgd door Menno, Jens, Jonas en Goya bij de miniemen jongens.

Bij de pupillen meisjes kwamen we zelfs met 2 teams aan de start: Sarah-Lou, Suzan, Lauren en Laila als RAM Falcons en Fay, Bente, Jozefien en Anna als RAM Rockets. Beide teams liepen een mooie race en de RAM Falcons pronkten wat later zelf met de zilveren medailles.

Een prachtige start voor Team RAM, en dan moesten alle andere disciplines nog beginnen… Versterkt door pupillen Evan en Jesse en miniem Fior begon Team RAM aan het vervolg van het namiddagprogramma.

Trainers Jeroen, Marthe en Pieter wisten niet waar eerst te coachen. Overal op de piste waren onze atleten aanwezig. Verspringen, kogelstoten, sprinten, hockeybalwerpen of afstandslopen? Team RAM deed het allemaal met een brede glimlach en een volle lading energie.

De fantastische prestaties volgden elkaar vlotjes op en de persoonlijke records sneuvelden à volonté. Alle uitslagen zijn hier terug te vinden. Proficiat allemaal!

Hopelijk zien we elkaar samen met nog een hoop extra pupillen en miniemen terug op 21 mei tijdens het Provinciaal Kampioenschap op De Nekker.

Slide en geniet van enkele knappe actie- en sfeerfoto’s, getrokken door papa Roel.