Skip to content
Home » Houdini-truc op nippertje ontspoord tijdens BvV Cadetten-Scholieren

Houdini-truc op nippertje ontspoord tijdens BvV Cadetten-Scholieren

Wat hebben onze 18 Cadetten en Scholieren er een fantastische interclub van gemaakt! Vlot carpoolend naar Ertvelde en de terreinen van AS Rieme wisten sommigen dat dit al stukken aangenamer was dan de verplaatsing van vorig jaar naar Brugge. Bij aankomst was de zon nog afwezig, maar het gras was droog en de groep plofte zich neer. Er werden geen echte team-verwachtingen uitgesproken, we wisten allen dat de vele disciplines die we open gelaten hadden bij de Scholieren nooit op te halen waren. Lore, Io en Daan zouden zeker hun best doen, maar wat moesten we denken van een zekere Senne? Die kwam blijkbaar uit Kapelle-op-den-Bos en heeft enkel veldlopen in de benen?

Er waren wel persoonlijke doelen! En die zorgden al wel eens voor wat stress. Met atletiek.nu weet je ongeveer hoe sterk het deelnemersveld is, maar die interclub-teams kunnen vaak de grootste verrassingen in petto hebben. Stress voor Lise op kogel en Jonatan op speer. Als favoriet beginnen, bleek geen cadeau. Zita zocht dan weer wat onzeker het hoogspring-gevoel van wanneer was de laatste keer weer op? Nadien mocht Daan de lat zo hoog mogelijk leggen, maar ook hier waren de ambities wat hoger dan het resultaat.

De kop was eraf. Er waren punten binnen. We zouden de hele dag rond de 8ste – 9de plaats vertoeven. Voldoende ver boven de niet eervolle laatste plaats, dicht genoeg bij een 5de plaats, te ver van het groepje AS Rieme – ACME – ALVA en AVMO, die het best bijna alle disciplines hadden ingevuld.

De stress viel weg en de persoonlijke records werden genoteerd. Lore, Sebastian, Io, Wietse en Jens waren de gelukkigen. Chelsea, Jonas, Joppe, Nina en Tristan zetten dan weer een eerste PR neer waar ze de komende wedstrijden op kunnen verder bouwen. Halfweg de namiddag wist Rik op een dik haar na zijn hoogspringrecord te verbeteren en zette zo een tussenspurt in het klassement in. Maider had op hetzelfde moment geen nieuw record nodig om de volle 13 verspringpunten binnen te halen. En toen leerden we Senne kennen, die veldloper die nog geen pistemeeting gezien had. Onvervaard trok hij het pak op 800 meter uiteen, tegenaanvallen pareerde hij als volleerd atleet op het rechte stuk en in de eindspurt greep hij de voorbijsnellende thuisatleet bij zijn kraag. Ja, een interclub kent verrassend mooie verhalen.

Een uurtje later was diezelfde Senne ook op 1500 meter een lastige klant voor bijna heel het deelnemersveld. Deze keer 2de in een mooie 4’37”11 . Hopelijk waagt hij zich nog eens aan wat pistemeetings, ook al liggen de ambities in het triatlon-wereldje.

Op de start van de estafetten was het wachten tot het hoogspringen vrouwen was afgelopen. Maider had dit al een tijdje niet meer gedaan, en haar oefensprongen leken haar niet gerust te stellen. Vertrekkend op 1m20 ging ze echter vlotter en vlotter over de lat en vond ze de juiste aanloop en gevoel terug. Na 12 sprongen was het vat af bij een nieuw PR-hoogte van 1m53 strandend. Enkel de plaatselijke hoogspringster sprong nog hoger.

Klaar voor de estafetten! Konden we als Houdini ontsnappen aan de kelder van de rangschikking, vanop plaats 7 nog een sprongetje in het klassement maken naar het maximaal mogelijke?

Jolien startte goed, Maider raasde over het rechte stuk, Lise nam de bocht en Nina snelde naar de meet in 53”82. Enkel AS Rieme deed in reeks 2 beter, dus een sprong van 11 punten bracht ons inderdaad al op plek 6, anderhalf punt achter ACP. Ook Sebastian startte snel, Jonatan liep als een speer rechtdoor, Rik nam als eerste de bocht en Joppe duldde enkel op de meet ervaren spurters langs zich. Euforie, dit kon niet meer stuk…, of toch wel:( .

Bleek speerwerper Jonatan na de stokwissel niet de bocht te volgen, maar de lopers uit Kortrijk naast hem te hinderen. Algemene hilariteit om zo een wedstrijdincident onderstreepte dat de sfeer een hele dag goed zat in deze groep. We genoten nog van het zonnetje, een drankje en een frietje alvorens huiswaarts te trekken.

Dankjewel aan de atleten en trainers voor deze fijne dag.
Dankjewel aan de ouders voor de taxi’s.
En dankjewel + proficiat aan AS Rieme voor hun puike organisatie en hun knappe, spannende overwinning.

Alle uitslagen vind je terug op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/39073/.

Bekijk hieronder enkele sfeerbeeldjes: