Skip to content

Avondmeeting Ninove: zelfs de regen krijgt Team RAM niet klein

Licht gestresseerd door de gigantische file op de heenweg kwamen onze 11 RAM atleten toch op tijd aan voor hun eerste proeven op de avondmeeting van VITA te Ninove.

Op de volledig met water bedekte piste waagden cadetten Jolien en Louise zich aan het hoogspringen; betrad senior Jonas de kogelcirkel; en liepen cadet Daan, junior Annabelle en master Pieter als Jezus over het water tijdens hun 100m sprint.

De aanmoedigingen galmden met succes over de piste, want Daan, Jolien en Pieter toverden elk een nieuw PR op het scorebord.

Terwijl de regenbuien verder over Ninove vlogen en ook trainster Kathleen kwam binnengewaaid, verplaatsten alle RAM-ogen richting de langere sprintafstanden. Terwijl cadetten Daan en Lise hun 300mH liepen, stoomden collega’s Jolien en Wietse en junioren Annabelle en Pieter zich klaar voor hun 200m.

Die drie laatste liepen elk zelfs naar een nieuw PR, onder goedkeurend oog van Jonas en Pieter die ondertussen de discuskooi onveilig maakten. Verder op de avond sprong Daan knap over 1m60; traden Kathleen en Lise aan in het kogelstoten en liep Louise een 800m.

Vervolgens verplaatste het hele RAM legioen richting het verspringen van de cadetten, want daar sprongen Jolien, Lise, Louise, Wietse en Zita. De resultaten waren wisselvallig, maar er was geen tijd om daar lang bij stil te staan.

Team RAM had namelijk nog één doel, supporteren voor master Kathleen tijdens haar laatste worp in het discuswerpen. 4 ongeldige worpen en een worp van 5m onder haar persoonlijk record vroegen uiteraard om drastische supportersmaatregelen. Langs de balustrade werd de wave ingezet en met een lach wierp Kathleen haar verste worp van de wedstrijd.

Regen, regen en nog eens regen. Dat is in grote lijnen de samenvatting van deze avondmeeting. Echter kon zelfs dit hondenweer de 11 RAM atleten niet tegenhouden om het beste van zichzelf te geven en er samen een meer dan geslaagde wedstrijd van te maken.

Echte topprestaties bleven uit, maar daar zal niemand van wakker liggen. Gevoelens van voldoening en teamspirit overheersten. Hopelijk worden deze enthousiastelingen op de thuiswedstrijd van 21 augustus nog vergezeld door een hoop extra RAM atleten.

Alle uitslagen van de avondmeeting te Ninove vind je hier.

Inschrijven voor de Vakantiemeeting @De Nekker kan hier.

Bekijk hier enkele foto’s van de clubuitstap naar Ninove.