Skip to content

Terugblik PK Alle Categorieën: 10 medailles voor Team RAM

Op dag 1 van het PK-tweeluik Alle Categorieën scheen de zon, maar was ook de wind present op de piste te Duffel. Een korte verplaatsing voor 11 RAMmers, die zich hadden aangemeld voor 17 deelnames.

De spits werd afgebeten door cadet Lise en junior Samantha op respectievelijk de 300 en de 400m horden, onmiddellijk ook goed voor een zilveren en bronzen medaille. Later op de dag zou ook sprintster Marthe zich nog aan de horden wagen.

Senioren Michaël en Pieter liepen in de voormiddag ook hun reeks 100m spurt. Doorstoten naar de finale zat er (net) niet in, ‘s namiddags volgde voor hen de 200m spurt. Ook zonder horden trok Lise door op haar 400m richting een tweede PR en medaille. 

Op de langere afstanden kwam Jonas op de middag in actie op de 800m, Wietse volgde later op 1500m en Emilia sloot af met de 3000m. Zij kon al vroeg niet mee met de snelste, maar nam de leiding in het achtervolgend groepje en scheurde dit vervolgens uiteen om met zilver over de meet te lopen. 

Bij de werpnummers trad Jonas aan met mooie prestaties op het discuswerpen en kogelstoten.

Springen stond op het menu bij Pieter, Wietse, Louise en Marthe. De namiddag werd gestart door cadet Wietse in het verspringen en junior Pieter in het hoogspringen. Louise en Marthe experimenteerden met succes op het hinkstapspringen. Ze brachten samen twee bronzen medailles extra mee naar Mechelen.

De uitslagen van dag 1 kan je hier terugvinden.


Ook op zondag was er een aangenaam atletiekweertje. Lise, Louise, Samantha en Jonas waren voor de 2de dag op rij aanwezig, voor 9 anderen was het hun 1ste wedstrijddag.

Cadetten Manon, Lou Ann en Louise startten ‘s ochtends de dag met het hoogspringen, Lise met kogelstoten. In de namiddag trad ook senior Mathias aan bij het speerwerpen in een mooi deelnemersveld. 

Mooie prestaties bij het springen en het werpen, maar helaas nog geen persoonlijke records of medailles. De loopnummers konden hier verandering in brengen.

Junioren Lena en Samantha gaven de club nog 2 medaillekansen op de 800m. Enkel de bronzen medaille werd door Lena meegenomen. 

Junior Annabelle liet in haar 100m reeks met 12’88 de beste tijd en een nieuw PR optekenen. Iets voor 13u zaten de RAMmers dan ook op het puntje van hun stoel voor haar sprintfinale. 

En ja hoor, de stress werd beloond, want Annabelle hield met 12’92 de andere finalisten achter zich en kroonde zich met ons eerste goud tot de koningin van ons PK-team. Later in de namiddag blonk ze die kroon nog wat op met zilver op de 200m. Onze andere 200m lopers Manon, Lou Ann en Lise keken met bewondering naar Annabelles spurtklasse. 

In de late namiddag waren de heren afstandlopers op het appel. Jasper, aftredend provinciaal kampioen op 1500m, strandde op de 2de plaats. Jonas liep 400m en Sander, Dave en Luc sluitten de PK-2daagse af met hun 5000m.  

De uitslagen van dag 2 kan je hier terugvinden.


Een dikke proficiat aan het hele PK-team voor hun inzet en hun mooie prestaties. Bedankt om onze clubkleuren te doen schitteren.