Skip to content

Verslag en resultaten van 5km, 10 km, 100K Running School Cup en 2e Op sinjoor werpwedstrijd.

Op zondag 19 maart 2023 vierden we de 100ste verjaardag van atletiek in Mechelen met onze jaarlijkse 10 km van Mechelen, 5 km natuurloop en de 2e Op sinjoor werpwedstrijd. De weergoden waren ons gunstig gezind en het was droog en niet te koud, perfecte omstandigheden dus.

De dag begon met de loopwedstrijden. De 10 km van Mechelen ging langs de Dijle naar het Mechels Broek en passeerde in de Muizenhoek. De 5 km lange natuurloop voerde de deelnemers langs het wandelpad langs het Mechels Broek en tussen de twee grote vijvers door naar de Dijle en terug naar de piste. Dit jaar introduceerden we een nieuwe categorie, de 100K Running School Cup, waarbij vier scholen uit de regio Mechelen teams samenstelden om in verschillende graden 100 km af te leggen.

De 5 km race begon op tijd, en Ricard Colomé Jiménez won het goud bij de heren met een tijd van 17:04,0. Julian Van Aken van Sint-Romboutscollege Mechelen werd tweede met een tijd van 17:12,0, en Jeroen Gotzen van Sparta Vilvoorde werd derde met een tijd van 17:17,0. Jasper Huysmans van RAM kon z’n titel van vorig jaar niet vernieuwen en kwam binnen als 6de. Bij de vrouwen deed Jade Vande Voorde van Sparta Bornem dat wel, met een tijd van 18:38,0, gevolgd door Vicky Liekens met een tijd van 19:23,0 en Maël Carlier van Busleyden Atheneum met een sterke derde tijd van 19:41,0. Voor RAM bleef Lena Craenen in de top-10 met een negende plaats in 22:15,0.

Terwijl de wolken zich opstapelden, begonnen de lopers van de 10 km aan hun wedstrijd onder de startboog, aangemoedigd door supporters en cheerleaders. Siemen Van Camp won de race met een tijd van 32:14,0. Lukas Bosmans van Regio Oost-Brabant Atletiek eindigde op de tweede plaats met een tijd van 32:18,0, en Joeri Deleebeeck werd derde met een tijd van 32:48,0. Jonas Van Breedam van RAM presteerde sterk en eindigde op de vierde plaats met een tijd van 33:05,0, terwijl Bert Kempenaers en Peter Leboda, beide van RAM, op respectievelijk de achtste en negende plaats eindigden met tijden van 33:41,0 en 33:55,0.

Na de wedstrijden werden de resultaten van de 100K Running School Cup berekend. De beste resultaten van de eerste, tweede en derde graad op zowel de 5 km als de 10 km werden samengevoegd, en BIMSem kwam als winnaar uit de bus met 52 punten, gevolgd door Sint-Rombouts College en KOBOS. Busleyden Atheneum miste net het podium. BIMSem won de wisselbeker en mag zich een jaar lang de te kloppen school noemen.

Met de start van de 10 kilometer lopers kwamen ook de eerste werpers aan voor de namiddagse werpmeeting. Deelnemers van heinde en ver deden mee aan de wedstrijd, wat zorgde voor een breed scala aan deelnemers en sterk bezette wedstrijden. Vanaf 12:45 uur tot bijna zonsondergang vlogen de speren, discus, kogels en gewichten hoog de lucht in.

In totaal deden er 19 atleten van RAM mee aan verschillende disciplines. Kathleen en Els kaapten de overwinning bij het kogelstoten, terwijl Jonathan (PR!) en Mathias eerste werden bij het speerwerpen. Naast hen waren er ook ereplaatsen voor Rik in discus (PR!) en speer, Jonas Van Hout in het kogelstoten (PR!) en opnieuw Jonathan bij het kogelslingeren. Tim (PR!) en Jonas Cop behaalden ook ereplaatsen bij het kogelstoten. Kathleen en Hilde eindigden op een derde plaats in respectievelijk het gewichtwerpen en speerwerpen.

Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en konden de atleten en supporters volop genieten van de wedstrijd. Door het volle namiddagprogramma liepen sommige disciplines wat uit, maar uiteindelijk konden we deze sportieve en intense verjaardag moe maar voldaan afsluiten.

De wedstrijd kon live gevolgd worden op atletiek.nu. Je tijdsregistratie kan je vinden op deze links:

De uitslag van de 100K Running School Cup kan je hier vinden: Resultaat 100K Running School Cup .