Skip to content

Resultaten en verslag 10km van Mechelen

De 35e editie van de 10 km van Mechelen mocht zondag van start gaan in perfecte weersomstandigheden. De ochtend had een frisse bite, staalblauwe hemel, stralende zon en veel zuurstof in de lucht. Het liet toe om circa 250 atleten sportief te laten genieten van het magnifieke parcours op en rond het Mechels Broek.

Met maar iets meer dan 25% aangesloten VAL-atleten trok de organisatie een voornamelijk recreatief publiek. De leeftijdsgroep van de masters (35+) maakte meer dan de helft van de starters uit. De vijftig atleten die deelnamen aan de 5 km natuurloop beten de spits af om 10u30. Bij de heren hield RAM-junior Jasper Huysmans met 16 minuten en 48 seconden Chris Wouters en Han Lambrecht achter zich. Bij de dames ging Jade Vande Voorde van Sparta Bornem met het titel aan de haal voor Emilia Gvozdenovic (RAM) en Eva Caers. Het podium werd beloond met een geschenkmand gevuld met Mechels lekkers, overhandigd door Schepen van Sport Abdrahman Labsir, die vervolgens ook de 10 km op gang schoot. Tweehonderd atleten liepen langs de dijk van de Dijle richting Muizen en draaiden naar het Mechels broek aan het Brughuis alvorens stroomafwaarts terug te keren naar de piste in PSRC De Nekker. Kjell De Hondt zegevierde in 31 minuten 58 met ruime voorsprong op Jens Parisis en RAM-atleet Jonas Van Breedam. Bij de dames kwam Louise Hendrickx van DCLA onder luid applaus eveneens ruim voor haar concurrenten Ninah Van Aelst en Stephanie Kennis over de meet. In de achterhoede vierde Maarten Van der Plas uit het Nederlandse Leiden met zijn loopvrienden zijn 71ste verjaardag in de mooiste Mechelse loopwedstrijd.

Het was een geslaagde editie in perfecte omstandigheden, getuige de positieve feedback aan de aankomst over het fraaie parcours en de strakke organisatie. Op naar volgend jaar! RAM wordt in 2023 100 jaar en dat biedt de gelegenheid om er een feesteditie van te maken. In 2022 hebben we voor de enthousiaste Mechelse stratenlopers nog een start-to-RAMathon op het programma – een initiatief waarmee we hen begeleiden naar een eerste marathon in het najaar.

Bedankt aan de vele medewerkers die voor en achter de schermen mee hielpen om er voor de deelnemers een top evenement van te maken. En felicitaties aan Filip Verhelst voor een alweer strakke coördinatie van deze organisatie. Mooi werk van allen!

De volledige resultaten kan je vinden op www.atletiek.nu: