Skip to content
Home » RAM jeugd zegeviert op PK in De Nekker

RAM jeugd zegeviert op PK in De Nekker

Verslag: Marisa Moens Foto’s: Inge Pennincx / Roel Steurs.

Een warm onthaal

Met 26 atleten verscheen Team RAM aan de start van het outdoor provinciaal kampioenschap ‘22.  Het bestuur haalde het PK naar Mechelen waardoor onze atleten het voordeel van de thuiswedstrijd genoten.  Een zonovergoten dag, een gezellige RAM-tent en een geoliede organisatie door bestuur en vrijwilligers effenden het pad voor trainers en atleten om geweldige prestaties neer te zetten.  En we mogen gerust zeggen … de resultaten waren er. 

Het trainersteam nam de begeleiding van de atleten voor zijn rekening en zorgde ervoor dat onze atleten opgewarmd, gehydrateerd en ingesmeerd aan de start van hun disciplines verschenen en stuurde tijdens de wedstrijd bij.  Onze atleten gaven het beste van zichzelf en moedigden elkaar tussen de eigen disciplines aan samen met de aanwezige supporters.  Met resultaat, want de persoonlijke records sneuvelden de hele dag door. De trainers mogen trots zijn!

Een zonovergoten start

De dag begon stralend.  Terwijl Bente, Febe, Audrey, Catho, Nina, Pol en Arne persoonlijke records scherper stelden in hun eerste discipline van de dag, veroverden Sarah-Lou en Daan een plek in de 60mH finales, sprong Laila naar de zilveren medaille bij het hoogspringen met een PR van 1m25 en verzekerde Karsten de bronzen medaille bij het verspringen.

De voormiddag had nog meer moois in petto voor Team RAM.  Zayd liep in een PR naar de vijfde plek op de 150m, Jozefien, Evan, Pol, Daan en Arne traden aan in het verspringen en verbeterden bijna allemaal hun PR. De verzameling zilveren medailles groeide verder aan:  Lauren veroverde zilver bij het discuswerpen, Joppe werd vice-provinciaal kampioen op de 300 m en Karsten sprong met een nieuw PR van 1m45 – meteen goed voor een tweede plek op de Belgische jaarranglijsten – naar zilver.

Een energieke namiddag, de PRs blijven sneuvelen

De namiddag van de RAM atleten ging van start met de – zeer populaire – vlakke sprint.  Onze atleten hadden duidelijk geen last van de zon, want Menno, Jozefien, Audrey, Jack, Arne, Victor en Seppe lieten allemaal persoonlijke records optekenen.  Zayd, Sarah-Lou, Laila en Semin breiden er zelfs nog finales aan vast na hun sterke prestaties in de reeksen.

Ook in het lange loopnummer waren de benen nog fris.  Lauren, Nina, Catho en Jack verbeterden hun PR op de 1000m en Menno deed er nog een op het verspringen bij.  De toon was gezet voor de werpers.  Die konden niet onderdoen voor de lopers en de springers.  Febe, Jonas, Léon en Joppe wierpen persoonlijke records met de speer en Wolf zette de kers op de taart door bij het speerwerpen nog een vijfde zilveren medaille voor Team RAM in de wacht te slepen. 

5 keer zilver, 1 keer brons, maar Team RAM ging ook voor goud …


Provinciale kampioenen

Twee van onze miniemen sloegen een dubbelslag.  Lopen en springen blijkt een mooie combinatie, want ze hielden elk een spring- en een sprinttitel in Mechelen.

Na de resultaten van Karsten in de voormiddag mocht de familie Melotte nog meer plaats maken in de medaillekast.  Met een nieuw PR van  10”78 in de kwalificaties en 10”79 in de finales snelde Maider naar goud op de vlakke sprint.  Ze nestelt zich daarmee op de 6e stek in de Belgische jaarranglijsten.  Aan energie geen gebrek, want in de namiddag sneuvelde ook Maiders verspringrecord. 4m84, de 7e beste Belgische jaarprestatie en goed voor Maiders tweede provinciale titel van de dag.

Waar Maider niet te stoppen was op de vlakke sprint gaf Rik een demonstratie op de 80m horden.  Hij kwalificeerde zich met een indrukwekkende 12”52 (3e plek op de jaarranglijst) voor de finale en verzekerde zich vervolgens van de titel in 13”01.  Het was wachten tot de laatste discipline van de dag om Rik weer te zien zegevieren voor in het hoogspringen.  Na een achtervolging vanop de tweede plaats toonde hij zijn mentale sterkte.  Bij de derde poging op 1m60 bleef de lat liggen (hoogste sprong op de jaarranglijst) en ging het dak eraf bij het publiek – intussen stevig uitgedund – maar dat was niet te merken aan het aantal decibels waarmee deze laatste titel van de dag gevierd werd. 

Niet minder indrukwekkend was Wolf eerder die namiddag op de werpnummers.  Met grote overmacht vulde hij zijn favorietenrol bij het discuswerpen in en wierp maar liefst negen meter verder dan zijn eerste achtervolger.  32m69 op de tabellen; de concurrentie stond erbij en keek ernaar.

Maider, Rik, Wolf, gefeliciteerd met deze knappe prestatie!

Een sprankelend PK

Team RAM verzamelde vijf provinciale titels, vijf vice-provinciale titels, een bronzen medaille als toetje en daarbovenop een hele resem persoonlijke records.  Een prachtig resultaat!  Proficiat aan alle atleten!

En bedankt …

Achter het succes van onze atleten staat telkens een hele ploeg klaar.  De resultaten getuigen ervan dat de trainers inzetten op alle disciplines in de jeugdwerking.  De organisatie etaleerde ervaring en nieuwe extraatjes zoals de meter in de verspringbak worden gesmaakt door de supporters en bezoekende deelnemers.  Op en rond de piste waren dan ook heel wat welverdiende complimenten te horen.  Bedankt aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen om deze dag mogelijk te maken en om de atleten een fijne dag te bezorgen. 

Samenvatting medailles

Alle resultaten van onze atleten, vind je hier.

Provinciale kampioenen

Maider Melotte               – 80m                  – 10”78 (Q) / 10”79 (f)

Maider Melotte               – ver                    – 4m84

Rik Bastiaens                    – 80mH               – 12”52 (Q) / 13”01 (f)

Rik Bastiaens                    – hoog                 – 1m60

Wolf Beckers                    – discus               – 31m19

Vice-provinciale kampioenen

Joppe De Maeyer            – 300 m               – 45”49

Karsten Melotte              – hoog                 – 1m45

Laila Vermeir                    – hoog                 – 1m25

Lauren Van Opstal          – discus               – 14m49

Wolf Beckers                    – speer                – 32m69

Bronzen medailles

Karsten Melotte              – ver                     – 4m15