Skip to content

RAM jeugd kleurt Vilvoorde rood-oranje-geel!

Afgelopen zaterdag stond onze derde uitwedstrijd op de clubkalender. In de voormiddag vonden maar liefst 16 RAM kangoeroes en benjamins de weg richting de jeugdmeeting van Sparta Vilvoorde, gevolgd door 12 pupillen en miniemen in de namiddag.

Met dit mooie aantal atleten mocht RAM zich zowaar de grootste bezoekende club noemen. Geniet hier na van deze wederom gezellige clubuitstap met een kort verslagje en enkele actie- en sfeerfoto’s.


Ervaren kangoeroe Lore, die dit seizoen nog geen enkele clubwedstrijd miste, liet zich vergezellen door enkele nieuwe RAM-gezichtjes. Samen met Adam, Emiel, Finn en Jules zorgde ze voor enkele knappe prestaties. Verspringen, stoten, spurten en de estafette gingen onze kids prima af.

Ook bij de benjamins verscheen er een mix van bekende en nieuwe namen aan de start. Zij konden sprinten, vortexwerpen en hoogspringen. De 40 meter sprint ging voor Arne, Bas, Cisse, Fleur, Fré, Jana, Janne, Mats, Nim, Nore en Sien alvast zeer vlot. Idem voor het werpen.

Bij het hoogspringen stonden de zenuwen hier en daar plots wat extra gespannen. Waar de ene vertelde over de oefensessies in de tuin, berekenden anderen hoe hoog ze moesten starten om een record te kunnen springen of lieten nog anderen het gewoon op zich afkomen. Onnodige stress, want iedereen sprong vlotjes over zijn beginhoogte.

Na de slotnummers ontving iedereen nog een toffe prijs en een groot applaus. Het was duidelijk een leuke sportieve ochtend. Deze gemotiveerde groep heeft de smaak duidelijk te pakken. Hopelijk zien we ze in afwachting van onze eigen meeting op 2 oktober nog verschijnen op enkele andere jeugdmeetings. Alle wedstrijden zijn terug te vinden op atletiek.nu.

Geniet hier na met enkele actie- en sfeerfoto’s uit de voormiddag.

Groepsfoto benjamins. 😍
Eerst de opwarming. 🏃‍♀️🏃
Stoten maar. 🏐
Sprinten voor hun leven. 🤪
De vortexen vlogen in het rond. 🤩

Na het afscheid van de kangoeroes en benjamins aten trainers Pieter en Samantha snel hun lunch op, want de pupillen en miniemen stonden al te poppelen om er aan te beginnen.

Terwijl Laila en Suzan van start gingen met het hoogspringen, sprongen Jesse, Karsten, Ousseynou, Pol en Semin naar enkele records in de verspringbak.

Bij de sprint werden deze RAM pupillen nog vervoegd door Bente, Sarah-Lou en Seppe. Het team was volledig en de sfeer zat er goed in. Dat wierp duidelijk zijn vruchten af, want na twee proeven stond de medaille-teller al op 4.

Laila strandde met 1m20 op een tweede plek in het hoog, Karsten pakte met 4m44 het goud in het ver en Pol en Sarah-Lou liepen elk naar het zilver in de 60m sprint.

Even uitrusten staat niet in het RAM woordenboek en dus gingen de pupillen op ditzelfde elan door tijdens de werpnummers. Karsten pakte met een hockeybalworp van 38m25 opnieuw de gouden medaille.

Bij de miniemen moesten Lora en Rève voor het mooie weer zorgen. Figuurlijk dan, want rond 15u barstte de hemel open en kregen we allemaal een lekker natte douche.

Na mooie prestaties in het kogel en het ver besloot Lora om echt alle remmen los te gooien tijdens haar 1000m. De regen gaf haar vleugels en die gebruikte ze om helemaal doorweekt, maar met een nieuw PR over de meet te lopen. Pupillen Jesse en Suzan volgden dat voorbeeld en liepen beide ook richting een nat, maar nieuw record.

Voor Rève was het dan weer zijn eerste wedstrijd sinds lang. Na wat blessureleed kon hij er eindelijk terug invliegen. Hij maakte er een heus comeback-feestje van met persoonlijke records op de 80m, het discuswerpen en het hoogspringen. In die laatste twee disciplines pakte hij zelfs de zilveren en bronzen medaille mee naar huis.

Proficiat aan alle RAM atleten voor hun mooie prestaties, proficiat aan alle RAM supporters voor de luide aanmoedigingen en proficiat aan de RAM trainers voor hun begeleiding.

Volgende afspraken voor de pupillen/miniemen:

Geniet hier na met enkele actie- en sfeerfoto’s uit de namiddag.

🥇
🥈
🥉
Pang!
Ready.
Set.
Go!
Klaar voor een 1000m vol druppels. 😲
Schuilen voor de regen. Gelukkig was onze clubtent mee… 🌧️