Skip to content

RAM Dames en Heren strijden te Beveren en Nieuwpoort in de Beker Van Vlaanderen

In het weekend van 7 en 8 mei namen de Dames en Heren voor een laatste maal elk apart deel aan hun BvV. De vrouwen trokken naar Beveren waar Landelijke 1 verzamelde, de mannen maakten een lange trip naar Nieuwpoort waar Landelijke 2A samenkwam.

Bvv Dames te Beveren

Verslag: Marthe Woestenborghs / Foto’s: heb je een leuke foto om hierbij te plaatsen, laat iets weten.

Op zaterdag 7 mei verzamelden onze vrouwen in Beveren voor de jaarlijkse interclub. Met de zon die overvloedig van de partij was het enthousiasme van de atletes en supporters om er een leuke middag van te maken, konden we van start gaan. Twee ploegen hadden ook al hun forfait gegeven, dus onze kansen stegen om een mooie rangschikking te halen. Er werden al meteen mooie prestaties neergezet in de werpnummers en op de korte sprint. Els eindigde zowel bij het kogelstoten als het discuswerpen bovenaan en Annabelle won haar reeks en zette haar pr op de 100m gevoelig scherper.  Ondertussen gaven ook onze cadetten het beste van zichzelf in het hoog- en verspringen en op de 1500m, geen evidentie als je pas de dag vooraf te horen krijgt dat je meedoet.


Na ongeveer de helft van de proeven hadden we nog zicht op een goede uitslag, maar stilletjesaan zakten we toch in de rangschikking. Het goede resultaat van Inne op de 3000m en de bijhorende belangrijke punten, konden ons helaas niet meer weghouden van de laatste plaats.


Uiteindelijk werden we 10e, met enkel nog de ploegen die forfait gaven achter ons. En toch mogen we fier zijn, want elk puntje telt. Deze keer zelfs nog ietsje meer dan anders, want de interclub van volgend jaar zal samen doorgaan met de mannen. En op basis van de punten van dit jaar zullen we in een afdeling ingedeeld worden. Iedereen mag dus gewoon heel tevreden zijn van de behaalde prestaties. We hebben in elk geval ons uiterste best gedaan, met een heel jonge ploeg die pas de avond voordien helemaal compleet was. Er waren immers heel wat blessures en afzeggingen geweest, waardoor er nog veel lastminute wijzigingen moesten doorgevoerd worden. Gelukkig konden we rekenen op onze jonge atleten om alle proeven ingevuld te krijgen. De sfeer heeft er in elk geval niet onder geleden, want Kathleen had ook nog gezorgd voor een lekker hapje achteraf.


Volgend jaar kunnen we samen met de mannen ons sterk RAM-team tonen. Dan gaan we vol voor een mooi resultaat!

Bvv Heren te Nieuwpoort

Verslag: Filip Verhelst / Foto’s: Kathleen De Wolf

Landelijke 2A vormde voor de Heren eveneens een uitdaging. Een verre verplaatsing naar de kust helpt daarbij zelden om de sterkste ploeg op te stellen. Enkel Mathias De Preter behaalde bij het speerwerpen voor RAM een maximumscore. Hun resultaten vind je hier, 69 punten waarmee ze voorlaatste eindigden, een punt voor VITA, 10 punten achter nr. 9 en 10. 

Nieuwe reeksen bekend

Verslag: Filip Verhelst

In 2023 zullen de Dames en Heren in één reeks samen deelnemen aan de Beker van Vlaanderen. De Vlaamse (VAL) en Waalse (LBFA) atletiekliga kwamen met volgende hervorming van deze clubcompetitie

Twee nationale reeksen van 8 clubs, de Superleague en de First League, in plaats van één nationale reeks van 12 clubs.

Daarna volgen de regionale reeksen met 12 clubs, nl. Ere-VAL, Eerste afdeling, Tweede afdeling A en B en Derde afdeling. 

Na samentellen van de behaalde plaatsen in 2022 staat RAM met 81 punten bovenaan in Tweede afdeling.