Skip to content

RAM atleten starten sterk aan het zomerseizoen!

De regen hield dit weekend onze RAM leden niet tegen om naar buiten te treden met het resultaat van hun hard trainingslabeur en het zomerseizoen sterk te starten.

Provinciaal Kampioenschap Atletiek

Op zaterdag 22 en zondag 23 april streden atleten tijdens het Provinciaal Kampioenschap van Antwerpen Atletiek voor de felbegeerde schildjes en medailles. Ook de atleten van RAM waren van de partij en zetten mooie prestaties neer.

Zaterdag in Turnhout, namen 14 RAM-atleten deel. De uitschieter van de dag was Jonathan Honnay, die maar liefst twee titels in de wacht sleepte, namelijk bij het speerwerpen en het hinkstapspringen. Hij verpulverde daarbij ook zijn persoonlijk record bij het speerwerpen. Rik Bastiaens behaalde brons bij het verspringen en verbeterde ook zijn PR.

Op dag 2 waren maar liefst 20 RAM-atleten aanwezig in Merksem. De wedstrijd begon ongewoon met een falende tijdsopname bij de 300 meter horden. Ondanks deze hapering behaalde Lise Verhelst de titel van Provinciaal Kampioen. Maider Melotte sprong met 5.22m een nieuw persoonlijk record en verzilverde dat PR letterlijk en figuurlijk. Sofie Lauwers behaalde later op de dag zilver op de 1500m. Pieter Verhelst evenaarde zijn persoonlijk record en behaalde daarmee brons in het hoogspringen. Louise Quaethoven sprong met een nieuw PR naar de bronzen medaille bij het hink-stap-springen.

Alle uitslagen van het Provinciaal Kampioenschap zijn hier te vinden: zaterdagzondag.

Antwerp 10 miles

Ook op de Antwerp 10 Miles schoon volk van RAM! Dit was een wedstrijd van het criterium, dus de Roadrunners trokken er samen op uit. De wedstrijd was voor het eerst uitverkocht met 31000 deelnemers, ondanks de regen moet het wel een gezellige drukte geweest zijn in de koekenstad. Tussen die massa gaven 8 Roadrunners het beste van zichzelf in de Antwerpse binnenstad en zetten mooie tijden neer.

NN Rotterdam Marathon

Al een weekje geleden, maar ook heel sterk gestart. Wim De Maeyer, al in goede doen in Gent met een eerste plaats op de Halve Marathon bij de M45, ging in Rotterdam schitteren op de volle afstand. Met een beresterke tijd van 2.29.41 werd hij 2de in z’n leeftijdscategorie en knalde in de RAM top 20 aller tijden de records van zowel M45, M35 als M30 van de tabellen.

Het is altijd een plezier om te zien hoe onze atleten RAM vertegenwoordigen op wedstrijden en kampioenschappen. We zijn dan ook trots op alle atleten, begeleiders en supporters die paraat waren. We kijken alvast uit naar de verdere prestaties van onze atleten deze zomer!