Skip to content

RAM viert feest op het PK jeugd!

Afgelopen weekend stonden de Provinciale Kampioenschappen Indoor voor Pupillen en Miniemen op het programma. Maar liefst 24 RAM-atleten trokken samen met enkele trainers en supporters naar Mol en Hoboken.

RAM was zo de op één na best vertegenwoordigde club tijdens deze Provinciale Kampioenschappen. Reden te meer dus om er een heus RAM-feestje van te maken.

En dat feestje begon zaterdag in Mol, waar Miniemen Fior en Wolf meteen hun grootste wapen naar boven haalden: de polsstokken. Onder moeilijke omstandigheden (bitter koud en geen spikes toegelaten) sprongen ze respectievelijk 2m10 en 2m60 en pakten daarmee meteen een gouden medaille, een zilveren medaille en twee clubrecords mee naar huis.

Een geweldige start voor Team RAM en een heerlijk voorsmaakje voor het vervolg op zondag in de sportschuur te Hoboken. We plantten er onze vlag in de tribune en gingen opwarmen!

Het begon allemaal met de 60m horden. Bij de Pupillen meisjes plaatsten Lauren, Fay en Janne zich al meteen voor de finale, waar ze later op de dag de vierde, vijfde en zesde plek zouden bemachtigen.

Ondertussen sprong Miniem Laila met 1m30 hoog, een nieuw persoonlijk record. Iets wat Pupillen Fay, Fen, Fleur en Janne haar meteen erna nadeden in de verspringbak.

Miniemen Lora, Marie en Suzan konden natuurlijk niet achterblijven, dus liepen ook zij alle drie een nieuwe besttijd op de horden. Lora bemachtigde zelfs een plekje in de finale, waar ze met een tijd van 10”25 knap vierde werd.

Wolf en Karsten volgden haar voorbeeld en liepen in de hordenfinale bij de Miniemen jongens naar de eerste en vijfde plek.

Records zijn er nu eenmaal om te sneuvelen. En dat moest je Pupil Seppe geen twee keer zeggen, want ook hij voegde bij het hoogspringen voor de Pupillen jongens vijf centimeters toe aan zijn record. Pupil Cisse evenaarde dan weer knap het zijne.

Dat kunnen wij ook, moeten Pupillen meisjes Fen en Nim gedacht hebben toen ze aan het kogelstoten begonnen. Terwijl Fen flirtte met haar persoonlijk record breidde Nim dat van haar uit met een dikke 34cm. Met haar worp van 5m88 veroverde ze zo de zilveren medaille.

Naar de 60 meter sprint dan maar. Met 12 RAM-bommetjes aan de start beloofde ook deze discipline vonken te geven. Fleur, Lauren, Cisse, Evan, Jonas, Lisandro, Pol, Laila, Ninke, Rève, Semin en Victor zorgden samen voor acht nieuwe persoonlijke records. Daar namen drie jongens echter nog geen vrede mee. In de finales liepen Pol en Evan naar goud en brons bij de Pupillen. Rève voegde daar nog eens brons aan toe bij de Miniemen.

Brons is blijkbaar Evans favoriete kleur, want ook in het verspringen strandde hij al op de derde plaats, net voor Pol en Seppe, die met enkele mooie sprongen respectievelijk vierde en veertiende werden.

Miniem Rève was daarentegen nog niet helemaal tevreden met zijn bronzen medaille. Gelukkig waren de hoogspringgoden hem betergezind en rondde hij kort na zijn sprintfinale de spannende hoogspringcompetitie af als Provinciaal Kampioen.

Ondertussen had ook Pupil Lisandro zijn tweede persoonlijk record beet in het kogelstoten, sprong Pupil Nim naar een zesde plek in het hoogspringen, en traden Miniemen Lora, Ninke en Suzan aan in het verspringen.

Tot slot stootte Miniem Febe nog een knap nieuw record met de kogel en sloten Karsten en Wolf het kampioenschap af in de verspringbak, waar Wolf nog even zijn tweede zilveren medaille van het weekend bemachtigde.

Je zou kunnen denken dat het aan de aanwezigheid van onze vlag, de vele supporters of aan de brownies van Kathleen lag, maar het waren gewoon onze megasterke jeugdatleten die er een ongelooflijk succesvol, sportief RAM weekend van maakten. Team RAM pakte 4 gouden, 3 zilveren en 3 bronzen medailles mee naar Mechelen. Zowel persoonlijke records als clubrecords sneuvelden à volonté en zowel op als naast de piste kon je niet naast onze prachtige rood-oranje-gele clubkleuren kijken.

Een bijzonder dikke dankjewel aan alle aanwezige atleten, trainers, jury en supporters om er zo een bangelijk atletiekweekend van te maken. Alle resultaten kan je naar goede gewoonte terug vinden op atletiek.nu.