Skip to content

RAM schittert op Provinciaal Kampioenschap Estafette

Foto’s: Inge Pennincx, Oskar Craenen – Verslag: Samian Vermeir

De zon lachte en medailles blonken aan de start van ons provinciaal estafettekampioenschap. Het was de voorbode van een onvergetelijke dag vol sportief plezier en stralende prestaties.

Bijna 500 atleten, 200 teams, afkomstig uit alle uithoeken van Antwerpen betraden het toneel, startend met de jongste jeugdteams. Al bij de eerste wedstrijd mochten de RAMie Rosiuskes een bronzen medaille wegkapen – de lat voor de andere RAM teams was gelegd. Onze jongens pupillen namen met plezier de uitdaging aan en kaapten met verve het goud weg voor de neus van ACHL in een tijd die we op de 2de plaats in de RAM top 20 aller tijden mogen prikken – sterk werk! De miniemen jongens en meisjes streden dapper, beide teams eindigden net naast het podium met een 4de plaats in mooi gezelschap.

Op naar de estafette sprint voor Cadetten en ouder! De reeks wedstrijden werd geopend met een 4×400 Mixed Relay’s, waar Jonas, Lise, Pieter en Sofie met het zilver aan de haal gingen. De RAM Cadetten trokken met Rik, Sebastian, Jonathan en Tristan aan het langste eind en werden beloond met goud. Bij de dames veroverde het RAM AC team een bronzen podiumplaats.

Onder dreigende wolken gingen de 4×1500 van start met Bert, Yvan, Peter en Sander in een glansrol met een gouden randje. Ze gaven de stok terug door aan de jeugd en onder een vleugje verfrissende regen vochten de RAM jeugd-teams voor hun plaatsen in de 3×600, maar moesten daarbij hun meerdere herkennen in de atleten van de bezoekende teams.

Het vrouwen RAM AC team behaalde goud op de 4×800, als enige deelnemende ploeg, maar met een mooie chrono. De heren RAMtoppers gingen ook de 4×800 uitdaging aan en liepen weg met brons. Op de heren 4×400 maakten Tim, Pieter, Bert en Sander er een thriller van. Luid aangemoedigd moesten ze aan de finish het goud op de valreep aan AVZK laten -zilver voor hen, net als voor Wietse, Lore, Frea en Louise op dezelfde afstand. Op de afsluitende 4×200 snelden Annabelle, Zita, Marthe en Lise naar zilver, wat onze Masters RAMmedaillisten daarna nog eens overdeden.

Dank aan onze atleten (66 toppers in 29 teams), die met passie en vastberadenheid aantraden op verschillende nummers. Sommigen lieten hun team-hart zien en liepen een nummer buiten hun comfortzone. De vele supporterskreten en aanmoedigingen van de mede-teamgenoten klonken als muziek in de oren.

Dank aan onze trainers om de atleten te motiveren en de teams samen te stellen. Geen gemakkelijke taak, met af en toe moeilijke keuzes, maar met succes geslaagd! Bedankt om de teams klaar te stomen en hen bij hun wedstrijd te begeleiden.

En ook vrijwilligers scoorden zomaar even 5 medailles op 5! Goud voor een vriendelijk onthaal, Goud voor de fijne foto’s, Goud voor de vlotte call-room en wedstrijd-organisatie, Goud voor de gezellige catering en Goud voor het sterke teamwerk! Bedankt voor jullie tomeloze inzet!

Last but not least, hartelijk dank aan het PC Antwerpen en de juryleden om alle wedstrijden vlot en correct te laten verlopen!

Dit waren onze RAM top-teams! De mooie foto’s werden gemaakt door Inge Pennincx en Oskar Craenen. Je kan jouw foto in volledige digitale grootte downloaden op deze link tot ten laatste 16/09/2023.