Skip to content

Missie & waarden

Missie

RAM is de atletiekclub waar teamwerking, verbondenheid en sportbeleving centraal staan.  We gaan voor ambitieuze clubdoelstellingen en bieden iedereen in de groot-Mechelse regio gelijke kansen aan om hun doelen als atleet waar te maken op een respectvolle, gezonde en duurzame manier.


De waarden van RAM

AmbiteusDuurzaam
Als dé atletiekclub van Groot-Mechelen hebben we de ambitie om te presteren op sportief vlak en als club. We focussen op onze doelen om te groeien en wanneer we ze halen, leggen we de eindstreep verder en de lat hoger.We bouwen aan duurzame respectvolle relaties in onze club, in de atletiekwereld en met de maatschappij. Liever dan te teren op steekvlammen schrijven we het verhaal van een vuur dat continu wordt gevoed.
 SamenToegankelijk
Samen sporten en plezier beleven creëert verbondenheid. We helpen elkaar en de groep
om te groeien als atleet, als mens, als team.
Je bent welkom zoals je bent. Je talent, leeftijd, gender, afkomst, beperking, geloof, geaardheid, overtuigingen en doelen maken je uniek. Iedereen is anders, iedereen is gelijk en verdient gelijke kansen en respect. We maken de drempels zo laag mogelijk om jou die kansen te bieden.

De gedragscode in onze sportclub


2030 doelstellingen

  • RAM is een van de twintig grootste Vlaamse atletiekclubs met levenslang, duurzaam sporten (retentie) en diversiteit als prioriteit in het ledenbestand
  • Elke atleet krijgt de sportieve ondersteuning om het beste uit zichzelf en de club te halen.
  • Extra-sportieve activiteiten zijn geïntegreerd in onze werking.
  • De eigen sportieve organisaties (wedstrijden en stages) hebben een focus op verbondenheid en gelijke kansen en zijn een vaste waarde in het Belgisch atletieklandschap.
  • Een duurzame clubomkadering met gemotiveerde vrijwilligers, trainers, juryleden en bestuur die zich geapprecieerd voelen

The making of…

De missie, waarden en doelstellingen en bijhorend meerjarenplan zijn gegroeid uit workshops met een brede aanwezigheid van RAM leden en sympathisanten en werd vervolgens verfijnd met het bestuur. Een woord van dank gaat uit naar ieder die meewerkte aan het tot stand komen hiervan.  Elke mening, ervaring, engagement, groot en klein droeg bij tot het finale resultaat – de leidraad voor onze vereniging..