Locaties

Onze activiteiten vinden plaats in deze locaties:


Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker

De piste te Mechelen is gelegen in het mooie provinciaal sport- en recreatiecentrum De Nekker. De toegang tot de piste verloopt voornamelijk via de hoofdingang in Spuibeekstraat te Mechelen. Bij wedstrijden gebruiken we soms ingang “Poort 4” die je kan vinden op 100m rechts van de hoofdingang. Vanaf beide ingangen reken je voor de wandeling naar de piste best een goede 5 minuten.

Opgelet, je trouwe viervoeter is niet toegelaten in het domein.

Hoe kom je naar De Nekker?

Woon je in Mechelen of één van de buurgemeenten, overweeg dan zeker met de fiets naar De Nekker te komen. Er wacht je een heel ruime fietsparking bij de hoofdingang.

Vanuit de stadskern: fiets ter hoogte van de Kruidtuin de stad uit langs de Dijle en onder de spoorwegviaducten door naar de sluisjes. Of fiets naar Nekkerspoel en zoek de nieuwe fiestssnelweg op langs de N15 richting De Nekker.

Vanuit het noorden (oa. Walem, Sint-Katelijne-Waver, …): fiets naar de Vrouwvliet en rij richting De Nekker. Aan de Nekkerspoelstraat rij je naar de kerk Sint-Jan. Achter de kerk door brengt het fietspad je zo bij De Nekker.

Vanuit het oosten (oa. Muizen, Bonheiden, …): fiets langs de Dijle bij de Muizenbrug naar De Nekker.

Vanaf bushalte en station Nekkerspoel wandel je op 12 minuten naar de hoofdingang van De Nekker. Hiervoor steek je de Nekkerspoelstraat over naar de Lakenmakerstraat. Achter het parkeerterrein, ga je het jaagpad van de Afleidingsdijle op. Achter de ijsschaatshal wandel je weg van de dijk richting inkom De Nekker.

De Nekker staat voldoende aangegeven vanaf de belangrijkste invalswegen. Deze zijn E19-Mechelen Zuid, E19-Mechelen Noord, de Leuvensesteenweg en de Putsesteenweg.

Er zijn ruime parkings in en om De Nekker, terug te vinden op het bijgevoegd plan.

P1, P2, P3, P4

Deze parkings zijn bereikbaar via het kruispunt N15 – Plattebeekstraat. De in- en uitrit voor deze parkings verlopen dus allen langs dit kruispunt. Wanneer de aangeduide parkings volzet zijn, rekenen we op uw hoffelijkheid om de parkings van UGC cinema en de schaatsbaan te vermijden en niet in de berm te parkeren.

  • P1 en P2 bevinden zich vlakbij de hoofdingang van De Nekker
  • P3 is voor onbepaalde duur buiten gebruik, ter vervanging is het tijdelijk mogelijk om bij sommige evenementen te parkeren in de parking van De Nekkerhal.
  • P4 bevindt zich op een 5 à 10 minuten wandelen van de hoofdingang

Tijdelijke evenementparking De Nekkerhal

Rij rondom De Nekkerhal naar het gedeelte van de parking het dichtst bij het kruispunt en wandel naar de inkom. Vergeet niet je inrijticket aan de toegang of receptie om te ruilen voor een uitrijticket!

P5 – Nekkerspoelstraat 441

Parkeer ter hoogte van winkels Aldi-Hubo-Action. Je bereikt De Nekker door de Nekkerspoelstraat over te steken richting de kerk van Sint-Jan. Achter deze kerk ligt een ruim fiets- en wandelpad waarlangs je na slechts 10 minuten al aan De Nekker staat.

P6 – Zandpoortvest 70

Plan je om na een sportieve prestatie op onze veldloop met je familie de stad Mechelen te verkennen, dan is dit de juiste parking. Gratis in het weekend en centraal tussen De Nekker en het centrum van de stad. De wandeling van 12 minuten is veel interessanter dan eerst op De Nekker parkeren, en daarna in de stad een parking op te zoeken.


Gemeentelijke atletiekpiste De Schalk

De piste te Willebroek is gelegen in het Sportcomplex De Schalk op het adres Stadionlaan 2, 2830 Willebroek.


Sportcentrum Eternit

De piste van AtletiekWerking sportkring Eternit ligt langs de Westdijk in Kappele-o/d-Bos, tussen de Kerselaarlaan en de Bormstraat.