Skip to content

Jeugdinterclub neemt stok over van de Alle Categorieën

Het weer is er niet naar, maar de atletiek-zomer is nu echt wel op gang gekomen. Na onze jeugdmeeting startten de interclub-weekends, staan er 2 Provinciale Jeugdkampioenschappen op de clubkalender te drummen, zijn er club-uitstappen voor de jongsten geprogrammeerd, en kunnen de Alle Categorieën (AC) zich al inschrijven voor de avondmeeting van woensdag 28 juni. Zorg dat je op de afspraak bent!

Zaterdag 13 mei trekt ons jongste team naar Lier

Onze pupillen en miniemen zijn dat sowieso. Op zaterdag trekt ons jong RAM-team naar Lier om er onze kleuren te laten schitteren. Ondanks de te duchten tegenstand dromen ze van een mooie atletiekdag met een sterk eindresultaat. Laat die 13 points voor enkele glansprestaties maar komen; tegelijkertijd is het enthousiasme zo groot dat op geen enkele discipline punten verloren zullen gaan. Bekijk wie op welke discipline meedoet, kom supporteren of volg via atletiek.nu live het puntenverloop op. De puntentelling van het Eurosongfestival is er klein bier tegen.

Zondag 14 mei reizen Cadetten en Scholieren af naar Ertvelde

Zondag nemen de Cadetten en Scholieren het interclub-stokje aan en trekken met 18 atleten naar Ertvelde. Het merendeel van die groep zijn Cadetten, van de weinig RAM-Scholieren die we tellen, gaat echter ook het grootste deel mee. Wat je niet hebt, kan je niet opstellen. Echter weten we van de vorige editie in Brugge dat meer clubs hier een smalle kern hebben. Wat levert de inzet van onze Cadetten en Scholieren in 3A op? Volg het via atletiek.nu .

AC-team doet hemel uitklaren boven De Nekker

Het AC-team, een selectie uit de leeftijdscategorieën van Cadet tot en met Masters, startte afgelopen zondag de Interclub-competities op en rond onze thuispiste. In afdeling 2B hebben ze gestreden voor een zo hoog mogelijk plekje.

Maider, Mathias en Sofie zorgden voor 3 overwinningen in het verspringen, speerwerpen en op 1500m. Els, Jonas en opnieuw Mathias grepen net naast de overwinning op respectievelijk kogelstoten, 5000m en kogelstoten heren. Annabelle, Els, Lise en Sofie stonden ook nog net op het podium na hun 100m, discuswerpen, 400m en speerwerpen.

De opsomming doet al vermoeden dat onze dames met 111,5 punten een zeer sterk resultaat neerzetten in de slipstream van de winnaressen uit Neerpelt (118,5p). Onze heren verzamelden ook een knappe 100,5 punten. Ze dulden 5 andere teams voor hen, met opnieuw Neerpelt afgetekend op kop (150p).

Een hele dag stonden we in de tussenstand op het podium van plaats 3 naar plaats 2. Ex aequo op de 3de plaats met AVZK startten we de afsluitende estafettes waar we jammer genoeg het podium zagen wegglippen. Er kwamen nog 6 punten bij voor ons gezamenlijk teamtotaal van 218 punten, 3 minder dan AVZK. SACN ging natuurlijk met de hoofdprijs lopen (278,5p). Iedereen mag terugkijken op een geslaagde team-prestatie. Er is nog even tijd tot het PK Estafette op onze thuispiste (zaterdag 26 augustus save the date en make our teams ready!) om sportieve revanche te nemen.

Aan de atleten en trainers, bedankt voor jullie inzet
Aan de supporters, bedankt voor jullie steun
Aan medewerkers en juryleden, bedankt om deze dag je steentje bij te dragen.