JUNI 2017

Schitterende jeugdatletiekmaand

We beleven mooie jeugdatletiekmaanden, en lang niet alleen door het aanhoudend mooie weer!

Na onze eigen meeting gingen Jolien, Janne, Marie, Joppe en Tiebe op zoek naar meer wedstrijden. Ze motiveerden nog enkele bevriende atleten Melvin, Ziggy en Sam om mee op ontdekking te gaan. Jolien weet de atletiekkalender op www.atletiek.be duidelijk staan. Zij showde haar atletiektalenten wellich aan enkele familieleden te Maldegem en te Lokeren. Onze andere atleten gingen buurten bij Grimbergen, alvorens in Herenthout mooie prestaties neer te zetten.

Daardoor halen al heel wat atleten de eindranking van het regelmatigheidscriterium ‘Outdoortrofee’. Bij de meisjes zijn ze reeds met 6 (4 benjamins en 2 pupillen). Zij plaatsen zaterdag 20 januari 2018 al in hun agenda om op de clubbrunch hun prijs in ontvangst te nemen. Bij de jongens haalde enkel Karsten het minimum aantal wedstrijden van 5 (4 wedstrijden bij benjamins), maar de zomer is zeker nog niet aan zijn eindspurt begonnen.

Deze wat ruimere groep ‘competitieve’ jeugdatleten inspireerde de meer ervaren atleten tot schitterende prestaties op de Provinciale Kampioenschappen.

Jenne werd begin juni in Lier Provinciaal Kampioen Meerkampen bij de benjamins. Karsten, hopend op meer, viel net naast het podium. Knappe prestaties.

Eind juni behaalde onze jeugd 9 medailles op ‘t Individueel Provinciaal Kampioenschap. Ongelooflijk!

Liese, Anna en Janne deden eerst een variant van verspringen, nl. haasje over. Eerst verbeterde Liese haar record naar 3.01m, waarna Anna haar voorbijsprong met 3.16m , gevolgd door Janne die met 3.18m brons haalde. Janne herhaalde dit bij het hockeybalwerpen. Medaille 2. Lise nam deel aan het hoogspringen en verbaasde zichzelf met een nieuw record, 1.13m en goed voor zilver.

De pupillenmeisjes hadden geen zin/tijd om deel te nemen. De miniemen maakten dit dan maar goed. Ivannah was minder gelukkig in haar discusavontuur, maar sprintte op de 80m naar een mooie 8ste plaats. Net te weinig voor een finale op de 6-baanspiste. Annabelle haalde deze finale wel met de snelste tijd van 10.80s. Ze versnelde in de finale naar 10.76s wat goed was voor de tweede plaats.

Sybe en Balder openden voor onze jongens de wedstrijddag met 80m horden en verspringen. Na de middag gingen Joppe, Jorik, Dietwin en Arthur mee op zoek naar hun nieuwe records. En met succes! Op 1000 meter zat Arthur ook dicht tegen zijn recente besttijd aan, maar met brons was hij ietwat ontgoocheld. Zijn 3.14.81 (4de clubprestatie ooit) van een week eerder had zilver kunnen opleveren.

Kop op. Na regen komt zonneschijn. Zo liep Karsten de ontgoocheling van de Meerkamp van zich af met goud na een ongelooflijk snelle 1000m (2.58.01= clubrecord!). Bij het verspringen haalde hij brons. Eerder op de dag spurtte Jenne ook naar goud  (9.11s= eveneens clubrecord!). In verspringen eindigde hij met zilver, een cm verwijderd van goud.

Na mei sluiten we dus ook juni af met clubrecords! Records van 16 jaar oud, resp. 28 jaar oud van de clubtabellen lopen! Dikke proficiat Karsten en Jenne!

‘-- Keerzijde van de medaille : onze jeugd goed begeleiden vraagt heel wat inspanning. We zoeken volop versterking voor onze trainersstaffen. Geïnteresseerden kunnen zich melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. –‘

 

 

JULI-AUGUSTUS 2017

Vakantiegids

Wie net nu tijd heeft om aan wedstrijden deel te nemen, kijkt best eens op www.atletiek.be . Je kan zelfs je wedstrijdkledij meenemen op vakantie en aan zee een wedstrijd meepikken.

Eind juli is er zeker in Bornem (zat.29/7) een fijne jeugdmeeting, half augustus gevolgd door Kortenberg (zat19/8). Eind augustus kijken we dan weer uit naar het volgend PK, de estafette te Duffel. Tot nu toe is daar iets minder enthousiasme voor, toch bij de pupillen en miniemen jongens. Toch geïnteresseerd. Mail dit door naar de club.