MEI 2017

Clubrecords

Nadat in april het pisteseizoen op gang werd getrokken door de pupillen en miniemen, konden in mei alle jeugdcategorieën hun atletiek-hartje boven halen.

Xander en Lise spraken met Wietse af richting Beveren, en liepen er tegen Marie en Arthur aan. Het drietal had er al een leuke middag opzitten met spurt, verspringen en hockeybalwerpen. Onze clubnaam schalde door de luidsprekers bij de afstandslopen. Xander liep tot en met de laatste bocht op kop, maar was pomp af. Onze meiden liepen elk hun beste 600m. Zo’n mooie prestaties werden door Arthur bekroond met een eerste plaats op zijn 1000m.

In Lier kwamen onze meisjes pupillen Zita, Ninke en Janne terug samen, net als Lise en Wietse. Naast deze allesdoeners, vergrootten Liese, Marie, Arthur en Karsten onze groep. Een wat aparte aflossing met Janne, Ninke, Zita en benjamin Lise liep bij deze laatste wissel net mis. Individueel lukte het verschillende keren beter. Wat is het fijn om je eigen record wat scherper te kunnen stellen. Lise met een zeer snelle 600m en Karsten met een verre sprong zorgden voor een gouden kersje op de taart.

Terwijl Lise en Karsten in mei doorstoomden naar het minimaal aantal wedstrijden voor een outdoor aandenken later op het jaar, verwelkomden we in Mechelen op een zwoele woensdagavond de records.

We verwelkomden meer dan 250 jeugdatleten, meer dan het dubbel van de vorige jaren. Zoals het hoort, maar niet altijd is, waren onze RAM-atleten het sterkst vertegenwoordigd met 61 atleten. Velen zetten hun eerste stappen op een atletiekmeeting, en daar zijn we zeer blij mee want daarvoor organiseren we deze meeting juist. Met de hoge opkomst van andere clubs en atleten was het geen gezellig onderonsje maar een heuse meeting.

Vorig jaar stonden de estafettes voor het eerst op het programma met 2 reeksen, dit jaar stonden we er zelf met 12 teams en werden er 7 reeksen gevuld. Zo’n grote aantallen zorgen er natuurlijk voor dat alles begint uit te lopen, maar bij het mooie lenteweer konden velen dat wel verdragen. Zeker als je de mooie prestaties bekijkt. Alle top-20 resultaten van onze clubatleten worden mooi bijge-houden door Frans op onze website (www.ram-atletiek.be/uitslagen/top-20resultaten ) . Dietwin, Andes, Jenne, Karsten, Lise, Marie, Janne, Anna, Wietse, Sara, Ivannah en Annabelle schreven op één of meerdere disciplines hun naam bij op deze ranglijst.

Annabelle zorgde met haar 80m in 10.70s voor de mooiste clubprestatie van de avond. Zij liep een heus miniemen clubrecord! Fantastisch. Dikke proficiat, Annabelle. 

JUNI 2017

Meer meetings en PK

Hopelijk hebben jullie je goed geamuseerd en zien we jullie regelmatig terug op een wedstrijd. Op zaterdag 3 juni gaan al enkele atleten naar Humbeek, vlakbij en een leuke meeting.
Maandag gaan 11 atleten naar het PK Meerkamp te Lier. Volgens ons is Karsten iets moois van plan. Voor een PK moet je vooraf inschrijven. Doe dit zeker als je je net na jullie toetsen wil ontspannen op het PK Jeugd te Brasschaat. Inschrijven via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór 10 juni. Niet aarzelen, gewoon doen.
En last but not least, stel je zo snel mogelijk op in één van onze PK estafette-teams. Datum wedstrijd : Zondag 27 augustus te Duffel. Hoe sneller we je team kennen, hoe beter we kunnen oefenen.