APRIL 2017

Interclubs goed van start

Op zaterdag 15 april organiseerden we reeds onze 33ste ‘10km van Mechelen’. Na een wat tegenvallende vorige editie hadden we heel wat inspanningen gedaan om terug trots naar deze wegloopwedstrijd te kunnen terugkijken.

Het was droog en er stond behoorlijk wat wind. Toch kwamen er meer dan 400 lopers opdagen, waaronder ook heel wat RAMmers. De jeugdatleten liepen natuurlijk de 800m en enkele de 5km. Lise en Rik mochten beide op het podium staan, Sara en Marnik waren er kortbij. Op de 5km pakte scholier Emiel de 2de plaats, en op de 10km was deze plaats ook bezet door onze Kempenaers Bert.  Proficiat voor hen en voor alle Start-to-Runners die hun doel bereikten.

Het laatste weekend van een vooral kille april-maand stond in het teken van de Beker van Vlaanderen of ook Interclub genoemd. De meisjes hadden, voor het eerst sinds vier jaar, geen moeite om een volwaardig team samen te stellen. Inez, Ninke, Rani en Zita vormden een stevige pupillen ploeg en Aniesha, Annabelle, Hannelore, Ivannah en Nina maakten een nog sterker miniementeam.

Er werden punten gesprokkeld, maar ook af en toe echt gegraaid. Inez sprong een nieuw record van 1m15 hoog (8 ptn); Ivannah stootte als eerstejaars met 10m49 de kogel naar RAMs 2de beste prestatie ooit (13 ptn). Annabelle kroonde zich tot de koningin. Zij scoorde op verspringen (8ptn), hoogspringen (10ptn-1m35) en in de 80mspurt (13ptn). Met 10s94 onze 5de snelste miniem ooit. Eigenlijk zijn we benieuwd of het viertal Aniesha-Annabelle-Ivannah en Nina het estafette-record dit jaar van de tabel kunnen lopen. De eerste poging was al aardig in de richting (44s82). Met 118 punten eindigden we 6de. Knappe prestatie. Het wordt moeilijk om dat volgend jaar te evenaren met Annabelle die cadet zal worden en Inez die dichter bij huis gaat atletieken.

Bij de jongens verliep onze zoektocht naar minstens 2 keer vier atleten moeizamer. Vorig jaar nog een grote groep, leek iedereen dit jaar meer zin te hebben in een lente-/communiefeest. Adam, Balder, Birger en Daan vormden ons pupillenteam; Jan, Karsten, Sinne en Sybe de miniemenploeg.

Op een droge, maar zeer winderige dag vielen er niet veel records te halen. Karsten scoorde 9punten met een sprong over 1m45; Balder sprong 3,68m ver naar eveneens 9 punten. Adam, die 2 dagen voor de interclub overtuigd werd om deel te nemen aan zijn eerste atletiekwedstrijd, kende geen moeite om een hockeybal 33m30 ver te gooien en de kogel 6m82 ver te stoten. Goed voor 2 maal 6 punten. Met een 10de plaats en 78 punten deed deze kleine groep het lang niet slecht.

Els en Benedikt; Marcel en Pieter : alle ouders waren zeer blij met jullie begeleiding. Merci.
Cadetten, scholieren, juniors, seniors en masters mogen elk weekend in mei proberen beter te doen!

MEI 2017

RAM-Jeugdmeeting woensdag 24 mei

Trainen is leuk, maar je moet zeker geen schrik hebben van een wedstrijd. Daarom verwachten wij jaarlijks de woensdag bij de start het Heer Hemelvaartweekend al onze jeugd op onze eigen meeting. Meet jezelf eens met je kameraden, doe als RAM-atleet gratis mee, vraag je trainer zo snel mogelijk om jouw estafette-ploeg training te geven en vraag je mama of papa om als vrijwilliger je wedstrijd in goede banen te leiden. Meer moet dat niet zijn. Hopelijk verwelkomen we in Mechelen ook heel wat vrienden uit Willebroek, deze van AWE, maar ook AC Bonheiden, VAC en Pegasus .