MAART 2017

 

SPIKE, de nieuwe jeugdmascotte

 

In maart loopt de winter op zijn eind. Enkele atleten sprokkelden nog hun laatste deelnames zodat ze het eindklassement van de RAM Veldlooptrofee haalden. Lise, Charlotte, Wietse, Janne, Liese, Andes, Dietwin, Rik, Joppe, Jorik en Siebe waren de benjamins, Inez, Arthur, Briek, Birger en Balder de pupillen; Hannelore en Karsten de miniemen die onze clubkleuren toonden. Op onze jaarlijkse brunch in januari krijgen ze daarom met plezier een clubgadget.

 

Lise zette de sterkste prestaties neer met een eerste plaats in Essen en een derde plaats op het BK te Wachtebeke. Sara proefde als kangoeroe stiekem al van de benjamins, en dat met een derde plaats te Essen! Arthur kwam bij de jongens het dichtste bij het podium.

 

Ons jeugdindoorseizoen onthouden we opnieuw niet door de kwantiteit, maar we vergeten natuurlijk niet onze medailles op het PK indoor, en zeker niet de dubbele goudslag van Jenne.

 

De Jeugddag te Gent, in de topsportatletiekhal van België, is de jaarlijkse afsluiter van de eerste seizoenshelft. Zes ploegjes van 4 atleten, van kangoeroe tot miniem, stonden zaterdag 18 maart vroeg op en stapten goed gehumeurd de bus op richting Gent. Een deel wist uit vorige deelnames wat hen te wachten stond. Een niet te missen fijn en speels atletiekgebeuren! Geen wedstrijden maar samen met een 1500 tal atleten 18 sportieve uitdagingen aangaan. De gezamenlijk ingestudeerde Haka was erg knap. De vos Spike, de nieuwe jeugdmascotte van onze sportfederatie, zag dat het dik in orde was.

 

APRIL 2017

 

10km van Mechelen, uitnodigend voor heel het gezin

 

Op zaterdag 15 april organiseert RAM zijn 2de grootste atletiekevenement: de ‘andere’ 10km van Mechelen. Zorg dat je met heel het gezin komt genieten van deze loopwedstrijd voor iedereen. De kids jonger dan 12 jaar lopen 800m; de start to runners hun 5km om en rond De Nekker, en tot slot de afstandlopers 10km langs de Dijle en het Mechels Broek, en dus niet doorheen de stad.

 

Gaan we in het zomerseizoen dan ook altijd lopen? Neen, toch niet. Door het betere weer kunnen we op onze wat versleten piste de trainingen meer variëren. De verspringbak zal getest worden, de hoogspringmat opengelegd worden. De pisteverlichting mag uitblijven om de kogels en speren goed te zien vliegen. Hordenlopen of estafette: het kan allemaal weer.

 

Pupillen en miniemen worden in het laatste weekend van april aangemoedigd om onze clubkleuren te verdedigen op de Beker van Vlaanderen, ook Interclub genoemd. De meisjes gaan naar Lebbeke, de jongens naar Lier. Vorig jaar waren de meisjes individueel sterk maar met te weinig om goed te scoren. De jongens hadden wel een groot team om op alle disciplines punten te verzamelen. Welk team heeft dit jaar de beste mix van kwaliteit en kwantiteit?

 

Deze zomer op zoek naar andere atletiekwedstrijden voor onze jeugd? Bekijk de zomerkalender op www.atletiek.be . Binnenkort bezorgen we jullie een overzicht van onze klassiekers. Wie zijn start in de Outdoortrofee niet wil missen, kan op 1 april al naar Kessel-Lo of op 2 april naar Edegem.

 

Wij noteren alvast met stip: woensdag 24 mei RAM Jeugdmeeting te Mechelen