FEBRUARI 2017

 

Provinciaal goud – brons - zilver

 

Onze oproep eind januari bracht geen groot RAM team naar het Provinciaal Kampioenschap Veldlopen te Herentals. Tien atleten deden ’s voormiddags echter wel de zon meermaals schijnen.

 

Lise en Inez waren onze enige meisjes. Ze zorgden voor een leuke start van onze dag. Lise nam halverwege de 700m de leiding om met voorsprong als eerste de finish te halen. Ze stond dit jaar al vaker op een podium, maar nog niet op dat hoogste plekje. Proficiat.

 

Inez had er ook duidelijk zin in. In een sterk deelnemersveld vatte ze vrij snel post in de voorste groep. Ook hier werd er halfweg de 1000m doorgetrokken. Inez schoof mee op en eindigde ook op het podium. Brons. Fantastisch.

 

Andes, Jorik, Dietwin, Siebe, Arthur, Balder, Birger en Karsten, 8 man sterk supporterden onze meisjes naar het podium, waarna ze zelf het beste van zich konden geven. Een podiumplaats leek niet meer te willen lukken. Twee keer zevende, een keer vijfde. Maar Karsten bleek het speerpunt van onze jongens te zijn. Hij maakte de wedstrijd hard en leek gewonnen spel te hebben. Op de meet werd hij nog gegrepen. Hij bleef wat verweesd achter met zilver, hoewel wij hier best fier op zijn.

 

Later op de dag vergrootten Seliah (zilver) en Sofie (brons) bij de grotere atleten onze medaille-aantal tot 5 stuks. Bijzonder knap!

 

Enkele weekends later genoten Lise, Anna, Charlotte, Inez en Karsten in Hoboken van het indoor-atletiek. Charlotte waagde zich voor haar eerste indoor aan de 60m spurt, Anna legde voor het eerst de kogel in haar nek voor een 5-meter worp. Lise, Inez en Karsten leefden zich uit op de hoogspringmat.

 

MAART 2017

 

Axi, Foxi, Maxx, Rox of Spike? Leve de jeugdmascotte!

 

Hoe gaat hij noemen, de mascotte die VAL (Vlaamse Atletiek Liga) op 18 maart zal voorstellen als jeugdmascotte? Stemde jij via www.atletiek.be/jeugddag voor zijn naam?

 

Heb je zin om er bij te zijn op zaterdag 18 maart te Gent in de Topsporthal. De jeugddag is een combinatie van atletiek en heel veel omnisport. Gewoon super. Geef nog snel je naam op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en rijd met onze bus mee.

 

De jeugddag is tegelijkertijd de start van de atletiekzomer. Eind maart meer nieuws hierover.

 

Klassiek liggen wel de data voor interclubs, wedstrijden tussen onze RAMteams en andere clubteams al even vast. Pupillen en miniemen kunnen zich melden voor deze ploegen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zaterdag 29 april 2017 : interclub meisjes pupillen/miniemen te Lebbeke (Dendermonde)

 

Zondag 30 april 2017 : interclub jongens pupillen/miniemen te Lier

 

Sportende kids en ouders verwelkomen we graag op onze ‘10km van Mechelen’, zaterdag 15 april.