DECEMBER 2016

 

En de medailles gaan van ringelingeling

 

Anna, Lise, Daan en Emiel voelden zich behoorlijk eenzaam op 3 december in Hoboken. Of amuseerden jullie je liever met wat de Sint bracht? Kathleen zorgde ervoor dat benjamins Anna en Lise ons ploegje op sleeptouw namen. Het verspringen ging hen echt goed af. Anna sprong in haar eerste wedstrijd al 2m67; Lise stelde haar record op 3m12 scherp. In de spurt werd afgesproken met Daan en Emiel allemaal de derde plaats van hun reeks te lopen J.

 

Onze magere opkomst (zowel van atleten als trainers) op deze wedstrijd, deed zeker niet vermoeden dat onze RAM-jeugd het afgelopen weekend straf zou uitpakken.

 

Acht atleten trokken naar Hoboken voor het Provinciaal Kampioenschap. Kathleen was weer paraat om het RAM-legioentje te begeleiden. De afgelopen vrijdagen nam ze Lise, Jenne en Ivannah al even apart om haar kogelstootkunde over te dragen. Met een mooie techniek stootte Lise zich naar een 4de plaats, Ivannah werd 6de en Jenne werd zowaar Provinciaal Kampioen met een stoot van 8m40.

 

Liese, Anna bij de benjamins en Sybe, Karsten bij de miniemen zetten in op het verspringen. Liese werd 11de, Anna 7de en Sybe 11de, Karsten 6de. Met dit laatste resultaat was hij best ontgoocheld want vorig jaar haalde hij het brons als eerstejaars.

 

Teveel pijlen verschoten op zijn spurtnummer? Daar snelde hij in een 8.57 naar het zilver, ook de 2de beste RAMtijd indoor. Ivannah deed nog beter met 8.55, ook zilver maar de beste RAMtijd indoor in haar categorie (zie www.ram-atletiek.be / uitslagen / TOP 20 aller tijden).

 

Pupil Zita en miniem Sybe konden als eerstejaars niet op tegen de tweedejaars van hun reeks. Dat is niet onlogisch. De drie benjaminmeisjes stonden allemaal in de 60m finale. Dat moet ook een primeur geweest zijn. Jammer dat er geen medaille inzat, maar Liese, Anna en Lise liepen nog nooit zo snel als dit weekend.

 

En toen moest Jenne nog starten. Uit de reeksen als snelste met 9.58 (RAM-recordje), was hij behoorlijk zenuwachtig voor zijn finale. Ietsje trager dan eerder op de dag kwam hij echter opnieuw als eerste over de streep. Een tweede goud op één dag. Proficiat JENNE. Een knappe KAMPIOEN.

 

JANUARI 2017

 

RAM-brunch tussen veldloopdrukte als vanouds

 

Arthur, Inez, de gebroeders Beyaert, … in december zaten ook zijn niet stil. Maar in januari verwachten ze zoveel meer bevriende atleten en goede begeleiders rond zich op het veldloop-drieluik : Grimbergen – Bornem – Lier (resp. zondag 8, 22 en 29 januari). We rekenen op jullie.

 

Tussenin willen we graag gezellig brunchen en terugkijken op het afgelopen atletiekjaar. Tijd om onze atleten en iedereen rond onze club nog eens te feliciteren. Breng je inschrijving nog snel binnen, of mail ze ons : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en schrijf over op onze clubrekening : BE78 9799 5788 3186 met vermelding van aantal volwassenen en aantal kinderen.

 

FIJNE KERSTDAGEN EN GELUKKIG NIEUWJAAR