JUN(L)I 2016

 

Van (de meeste) regen gespaard…

 

Juni is een veel te natte maand geworden. Blijkbaar moet je aan jeugdatletiek doen, om van de meeste regen gespaard te blijven.

 

In Humbeek werd de nieuwe piste van AC Grimbergen ingelopen door de benjamin-vriendinnen Inez-Liese en Lise. Ook pupil Yannick en miniem Samantha wilden de kans om vlakbij huis hun sport te beoefenen niet laten liggen.

 

Bij iedereen sneuvelde er wel een persoonlijke record, wat extra leuk is aan de zomerwedstrijden. Liese Dooms tekende oa. voor haar persoonlijk verspringrecord met 2m79 en verbetering op 600m. Lise Verhelst gooide de hockeybal 13m90 ver en liep ook sterk op 600m. Inez wist met 2’05’’63 op 600m de 2de plaats in de uitslagen/RAM top 20 aller tijden te veroveren. Elke maand schuift ze verder omhoog in deze tabel. Pupil Yannick wist zijn indoorrecords te evenaren op de spurt en het hoogspringen. Samantha spurtte met 11’78 naar een nieuw persoonlijk spurtrecord.

 

In Booischot dit jaar geen spurt-estafette op het programma, dus snel heel wat minder RAM-atleten van de partij. Pieter startte de dag met 80m horden. Daarna kwam het RAM-plezier opnieuw van de benjamin meisjes. Wietse en Zita vervoegden het clubje van 3 van Humbeek. Dat is net één meisje tekort voor een tweede ploeg op de 3x600m. Zita, Lise en Inez hadden hier al even naar uitgekeken, en liepen dan ook een mooie wedstrijd. Ze eindigden derde. Bekijk in ons trainingskot hun podiumfoto om te zien hoe blij ze daar mee waren!

 

Tot slot werd de maand juni afgesloten met het PK Jeugd te Lier op 2 juli J. Op de drassige gazon naast de piste werd ’s ochtends onze clubtent opgezet zodat we bij een paar stevige buien onszelf en onze spullen droog konden houden. Het deed ons al naar het veldloopseizoen vooruitkijken.

 

De jongens waren deze keer de grootste groep. Rik, Ides, Arthur, Sam, Ruben, Sybe, Jasper en Pieter deden hun uiterste best. Op het PK mag je maar aan 2 proeven deelnemen. Rik verbeterde zowel zijn spurt als verspringrecords, Ides wierp voor het eerst een wedstrijd discus, Arthur eindigde de 1000m als 2de van zijn leeftijd. Slechts 4 atleten van geboortejaar 2005 deden beter. Sam en Ruben spurtten nog wel heel snel, maar moesten zich op de 1000m wat inhouden. Sybe kon als 8ste deelnemen aan de finale 60horden. De miniemen veroverden de 5de plaats in hun favoriete disciplines. Jasper op de 1000m, Pieter bij het hoogspringen met een persoonlijk record van 1m43.

 

De meisjes waren slechts met 5, maar zetten wel de kers op onze clubtaart. Wietse, Lise, Zita en Liese waren al heel fier op hun eigen resultaten, maar schreeuwden Inez op 60m voor het eerst onder de 10 seconden, en in een mooie 600m behaalde zij onze PK medaille, brons. Proficiat.

 

Zal zij over vele jaren net zo schitteren op het BK als onze kampioene Sofie Lauwers?

 

JULI - AUGUSTUS 2016

 

Komaan RAM, iedereen naar PK Estafette op zon 28/8

 

Geef je snel op om eind augustus aan het PK Estafette deel te nemen. Wij zorgen dan opnieuw voor je ploeg, training en een onvergetelijke sportvoormiddag. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .       Fijne vakantie !!  (ps. Trainingen blijven gewoon doorlopen – toon je lidkaart bij ingang De Nekker).