APRIL 2016

 

Aprilse grillen…

 

Zaterdag 9 april gaven we het startschot van het RAM-zomerseizoen op onze eigenste ‘10km van Mechelen’. Een flauw zonnetje zorgde voor een droge dag. Atletiekclub VACBL uit Beveren-Leie zorgde voor het grootste deelnemersveld, want had onze wedstrijd uitgekozen als de sportactiviteit van hun clubweekend.

 

Nadat heel wat ouders een 17-tal jeugdatleten aanmoedigden tijdens de kidsloop; kon onze jeugd tijdens de 5km of 10km heel wat ouders aanmoedigen. Zo kenden jullie hopelijk een leuke en sportieve familiedag.

 

In het weekend van 16 en 17 april heeft het flauwe zonnetje nog steeds niet kunnen doorzetten. Zaterdag zorgden Aniesha, Ivannah, Samantha en Annabelle bij de pupillen-miniemen meisjes voor een heel mooi resultaat. We ontdekten tijdens deze interclub een zwarte parel, Ivannah. Zij liep een clubrecord op 60m spurt en won het kogelstoten. Goed voor 23 van de 75 punten. Goed voor de 9de plaats op 10 clubs. Met 4 atleten moet je jammer genoeg voor 7 van de 18 disciplines forfait geven. Volgend jaar dus hopelijk meer girl power.

 

Zondag zorgden 16 atleten bij de pupillen-miniemen jongens wel voor een teamprestatie en haalden iets meer punten dan de meisjes. Ook zij eindigden 9de. Voor de meeste was het een toffe kennis-making met pistemeetings. Volgend jaar dus wellicht een ervaren en sterker team. Onder hen alvast een blonde parel, Joren, met een derde plaats in het kogelstoten en vijfde plaats in het verspringen. Ook Yannick behaalde 10 punten met een derde plaats op 60 horden. De rode parel, Jasper, derde op 1000m kennen we al enkele jaren.  

 

En daarna kou en regen.

 

MEI 2016

 

Wie zorgt voor echte lente?

 

Woensdag 4 mei kan iedereen die zo graag komt trainen, deelnemen aan onze jaarlijkse jeugdmeeting voor benjamins-pupillen-miniemen-cadetten. Probeer rond 17u45 aanwezig te zijn voor de inschrijvingen. We proberen ter plaatse zoveel mogelijk estafette-ploegen bijeen te brengen. Breng je VAL-nummer mee (als je die nog weet liggen) en start met je opwarming. Om 18u30 starten de wedstrijden zelf. Zie www.ram-atletiek.be/wedstrijden2016 voor alle info.

 

Deelname voor RAM-atleten gratis.

 

Als onze jeugdmeeting je naar meer atletiek doet verlangen, kan je op 21 mei zelf met je atletiekvrienden in Edegem deelnemen aan hun jeugdmeeting (www.abes-edegem.be).