MAART 2016

 

Teamsfeer optimaal…

 

Deze maand konden onze atleten zich nog een enkele keer uitleven tijdens het BK veldlopen te Wachtebeke. Vier enthousiaste benjamin-meisjes Liese, Zita, Lise en Inez deden er mee aan de estafetteloop 4x700m. Met 52 meisjesteams waren er ’s ochtends vroeg al heel wat atleten aanwezig. Het duurde voor onze meisjes even om hun weg hierin te vinden. Na een te korte verkenning en opwarming, stonden ze net op tijd aan de start en klommen ze geleidelijk op van de achterhoede naar het midden van al deze deelnemers.

 

Vanaf pupillen werd er opnieuw individueel gelopen. Balder, Pieter, Jasper en Samantha hadden het niet makkelijk om zich te onderscheiden. Arthur deed dit wel. Bij de start werd zijn schoen uitgetrapt. Wat uit zijn lood geslagen zette hij zijn wedstrijd gewoon voort en liep een hele wedstrijd mee vooraan. Op een haar na viel hij net van het podium met een vierde plaats. Wat was het een mooi plaatje geweest om een atleet met één schoen op het podium te zien staan.

 

Zesentwintig medailles schitteren ergens bij onze RAM-sterren in huis. Zestig jeugdatleten vonden op één of ander moment de weg naar een veldloop of naar een indoorpiste. Het RAM klassement voor de veldlooptrofee en indoortrofee zijn dit jaar aardig gevuld. (zie www.ram-atletiek.be/uitslagen ) .

 

Vier atleten, Inez Van der Vurst-Lise Verhelst-Karsten Willemoons-Jasper Huysmans, ontvingen dankzij hun regelmatige en goede uitslagen bij het veldlopen in de provincie Antwerpen trouwens een diploma van het Provinciaal Comité. (www.pcantwerpen.be ). Proficiat.

 

Op 19 maart hebben we met zesendertig atleten de winter afgesloten tijdens de Jeugddag Gent die in teken van de Olympische Spelen stond. Negen teams beleefden een leuke daguitstap gevuld met heel veel sportief vermaak. Er was zeker plaats voor wat gezonde competitie tijdens de estafetteloop of de hindernissenspurt, maar een kokosnoot stoten, een tarzansprong of een Wielemie-rolstoelrace zullen meer dan één keer nog ter sprake komen als we aan de Jeugddag terug denken. Dikke merci aan de negen vrijwillige ouders voor de goede begeleiding.

 

APRIL 2016

 

… voor een sportieve zomer.

 

Op 9 april vindt het gehele gezin een sportieve uitdaging in onze ‘10km van Mechelen’. De jeugd kan zich uitleven op de 800m op en rond onze piste, om aansluitend voor mama en papa te supporteren tijdens 5km of 10km. Geen massa-evenement, dus kom hiervan lekker genieten.

 

In het weekend van 16 en 17 april hopen we heel wat pupillen en miniemen samen te brengen voor de interclub wedstrijden te Lier en Duffel. Geïnteresseerd maar weet je hier te weinig over ? : mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag ernaar bij je trainer.

 

Tot slot roepen we graag alle (winter)atleten op om je op te geven voor onze estafette – teams. Enkele trainingen zullen jullie samen oefenen en spreken we af of we naar een wedstrijd kunnen. Zo zijn er maar enkele, dus geef snel je naam op (zie lijsten in het trainingskot).

 

Benieuwd naar onze zomer ? Zoek hem bij www.ram-atletiek.be/clubkalender en /info .