JANUARI 2016

 

Met verdubbelaar gestart aan Olympisch Jaar

 

Het is altijd even afwachten hoe we de kerstvakantie en nieuwjaarsfeestjes doorkomen, om een al dan niet sportieve start van het nieuwe jaar te kennen.

 

Dit jaar is die start fantastisch gelukt. Op de 2 traditionele veldlopen Grimbergen en Bornem liepen DUBBEL zoveel jeugdatleten mee dan vorig jaar. En de jeugd steekt de oudere atleten aan, want ook zij waren met 2 keer zoveel atleten. Een RAM-kudde van 27 atleten, resp. 31 atleten; daarmee groeien we uit naar een graag geziene gast.

 

Veel atleten, veel plezier. Welke groep (benjamins, pupillen of miniemen) zal op de hoogdag van het veldloopseizoen het meeste juichen? Dat zien we op zondag 7 februari tijdens het PK veldloop te Lille. Opgelet : wedstrijden worden wat vroeger gelopen dan je gewoon bent. (www.atac-atletiek.be)

 

Ook indoor verzorgden de Mechelse trainers een knalstart van 2016. Onder hun begeleiding leerden 17 jeugdatleten de Antwerpse Sportschuur kennen. (zie www.ram-atletiek.be bij uitslagen)

 

FEBRUARI 2016

 

Crossfinale en stilaan richting zomerseizoen.

 

Het eerste weekend wordt het Provinciaal Kampioenschap reeds gelopen, een finale van een heel mooi crossseizoen waar we van onze atleten al heel mooie resultaten zagen.

 

Daarna vinden de echte veldlopers via de VAL-website nog wel eigen hun weg (www.val.be) , mogelijks zelfs tot aan het BK midden maart te Wachtebeke. Benjamins treden er aan in estafette.

 

Anderen kijken stilaan echter uit naar het pisteseizoen. De allrounders kunnen in Hoboken op 14 februari bijvoorbeeld deelnemen aan een meerkamp en begin maart in Gent de echte indoorpiste testen.

 

RAM wil zijn traditioneel sterk winterseizoen vervolgen met een actieve zomer. Onze afdelingen (Kapelle-op-den Bos, Mechelen en Willebroek) en hun atleten worden uitgedaagd om van 2016 samen een apart jaar te maken. We hopen zoveel mogelijk kansen en plezier te bieden aan zoveel mogelijk atleten.

 

OPDRACHT 1

 

Zaterdag 19 maart 2016 : vind in jouw afdeling minstens één groepje van 4 atleten (kangoeroes of benjamins of pupillen of miniemen) onder begeleiding van minstens één ouder bereid om aan de VAL-jeugddag in Gent deel te nemen.

 

We trachten een busreis te organiseren voor de gehele club met wellicht een kleine vergoeding van 2,00€/reiziger. Dus in feite zoeken we 10 groepjes atleten met ouders voor een fantastische dag. Beloning : samen met Tia Hellebaut op de ploegfoto! Info volgt op eerstkomende trainingen.

 

OPDRACHT 2

 

Pupillen en miniemen meisjes houden alvast zaterdag 16 april 2016 vrij. Pupillen en miniemen jongens doen dit met zondag 17 april 2016 voor de Interclub wedstrijden. Ook hier volgt info snel.