Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 2726

 

SEPTEMBER 2015

 

Overgaan

 

September ligt ook weer achter ons. Het heeft tot nu toe nog lekker doorgezomert en onze jeugd heeft met volle goesting terug de weg gevonden naar de atletiektrainingen. In elke groep zijn er nieuwe enthousiaste gezichten te bekennen, en heel wat atleten zijn stilaan vertrouwd met de leeftijdsgroep waar ze mogelijks naar over zijn gestapt.

 

De zin om nog wat meetings mee te pikken, is blijkbaar wat achterwege gebleven. Seliah, Michaël, Karsten, Birger en Ides zijn als enige hun palmares gaan opsmukken, alsook dat van de RAM top 20 aller tijden (zie www.ram-atletiek.be onder uitslagen). Niet minder dan zes prestaties werden hier weer bijgeschreven met als absolute uitblinker Seliahs 1000 meter in Essen met een 1ste besttijd van 3m15s71. Onze snelste miniemen meisje ooit dus. Proficiat!

 

Met deze uitslag maakt ze met verve de overgang naar de cadetten reeksen. Seliah was in 2014 reeds clubatlete van het jaar en traint al even mee met de cadetten. Ze blinkt uit in de loopnummers. In de top 20 staat ze dan ook 4 maal vernoemd. Een 10de besttijd op 150m, een 4de besttijd op 300m en een 1ste besttijd op 1000m alsook 4x80m.

 

Bij de jongens zijn er een drietal wedstrijdatleten die eveneens overgaan.

 

Ignace is de loper van hen en komt op de hordes het dichts bij de medailles. Hij staat 5 maal in de top 20. Een 5de besttijd op 300m, 18de op 1000m, 8ste op 80m horden, 3de op 150m horden, 6de op 4x80m.

 

Michaël is de spurter. Hij heeft een 16de besttijd op 150m en maakt deel uit van het 5de en 7de beste estaffette team op 4x80m.

 

Tot slot is Simon de werper van hen. Met een worp van 29.83m staat hij 6de bij het speerwerpen. Zijn andere prestaties op de RAM-tabellen zijn 10de op 300m, 13de op 80m horden, 5de op 4x80m en 3x600m.

 

Veel plezier als cadet waarbij jullie meer tijd zullen krijgen om jullie talenten te vormen. Ook de andere miniemen die overgaan vinden binnenkort mogelijks de wedstrijdmicrobe of blijven gewoon lekker atletiek trainen. Veel succes.

 

OKTOBER 2015

 

De zomer is overgegaan in de herfst en jullie ontvingen allen onze veldloopkalender. Want van de piste zullen we even vaarwel moeten zeggen, om ons uit te leven op het sportveld, het bos, enkele heuvels, …

 

Op zondag 18 oktober 2015 organiseert onze afdeling AWE in Kapelle-op-den-Bos de ideale oefenveldloop. Korte afstanden en geen te grootse drukte zijn ideaal voor een kennismaking met het veldlopen. Nadien zet je probleemloos de stappen naar de echte wedstrijdlopen.

 

Op vrijdag 23 oktober lichten we onze clubwerking in het algemeen en het winterseizoen in het bijzonder toe op de info clubavond onmiddellijk na de training. Van harte welkom.

 

 

 

En noteer ook 11 november met stip op jullie sportkalender voor onze eigen veldloop op de Nekker.