Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 2649

 

JULI – AUGUSTUS 2015

 

Vakantiesprokkels

 

Onze jeugd heeft zich 2 maanden uitgeleefd op warme stranden, verkoeling gezocht in weidse meren/zeeën, met gezin en familie lekker uitgerust, … .

 

Ze zullen de komende weken heerlijk kunnen bijkletsen op school en langs de atletiekpiste. En sommige zullen ook wel een leuke atletiekervaring kunnen meegeven.

 

Dat trainingen in de vakantie wel echt luxe zijn. Met een 10- tot 20-tal atleten krijg je natuurlijk makkelijker veel aandacht van de trainers en kunnen de trainers à la carte naar jouw wensen een training in elkaar knutselen.

 

Dat ze een medaille rijker zijn. Onze club verzamelde er 4 stuks in Ninove en 3 stuks in Bornem.

 

Of nog leuker, dat ze hun persoonlijke prestatie scherper stelden. Vooral de miniemen presteerden daarin sterk. Seliha loopt zich op de 1000m naar een 6de beste RAM-prestatie met 3.23.77 bijvoorbeeld. Ignace doet hetzelfde op 300m, Simon van hetzelfde niveau maar dan in het speerwerpen. Pieter klom in het hoogspringen op naar een 11de beste prestatie.

 

Of dat het gewoon leuk is om in een zacht zomerweertje een hele namiddag aan de ene discipline na de andere discipline deel te nemen. Andreas is al heel wat gewoon, maar heeft geen schrik in wedstrijd voor het eerst een discus vast te nemen en weg te werpen.

 

Of dat we in deze nieuwsprokkels ook eens de namen van benjamins George Cooper en Jef Du Bin kunnen vermelden, die hun vakantie in Vilvoorde afsluiten met verspringen en spurt. Ook George schrijft met 9.79 op 60m zijn naam trouwens direct in de RAM-top 20 allertijden tabel. Proficiat met jullie prestaties en hopelijk beleefden jullie beide veel plezier aan deze pistemeeting.

 

Of dat we met 3 jeugdteams aan 6 estafette-wedstrijden deelnamen op het PK Estafette te Merksem. Twaalf atleten gaven het beste van zichzelf en zorgden dat RAM best trots kon zijn. De benjamins liepen het mooiste parcours. Zowel in 4x60m als in 3x600m verliepen de stokwissels perfect. Pupillen en miniemen hadden minder geluk bij hun eerste wissel op de spurtnummers, maar zorgden dat dit zich bij 3x600m niet herhaalde. Geen podia, geen uitschieters maar resultaten bij de eerste helft van het zeer grote deelnemersveld en veel vriendschap. Hopelijk goed voor nog veel atletiekplezier.

 

SEPTEMBER 2015

 

Het huidig atletiekjaar bereikt bijna de meet. Probeer zeker nog eens met wat kameraden af te spreken om naar bv. de Kids Athletic van Lebbeke (bij Dendermonde) te gaan op zaterdag 19 september. Of zoek nog een wedstrijd uit op www.val.be .

 

Op weg naar het nieuwe atletiekjaar (start in november) zullen jullie op één van de volgende trainingen informatie vinden voor het vernieuwen van je lidmaatschap. Doe dat snel zodat je dit niet uit het oog verliest en zodat je nieuwe wedstrijdnummer vanaf de eerste veldloop op je borst kan schitteren.

 

Veel plezier.