JUNI 2015

 

Als de bliksem …

 

Te warme dagen eindigen met onweder.

 

Begin juni viel het tweede deel van de training in het water. Loden hitte en dreigende wolken hadden het al duidelijk gemaakt. Plots was er felle wind, en schuilend voor regen, donder en bliksem werd verder getraind op de tribune. Ook in Lier op de Kidsatletic werd er even geschuild, maar toen het ergste voorbij was, leerden onze atleten een heel tof initiatief kennen.

 

In Booischot gaven twaalf jongens een bliksemstart aan de jeugdmeeting met hun drie estafetteteams. Een vierde plaats, een zesde plaats en, voor onze miniemen, een derde plaats. Een meer dan mooie start.

 

Geen meisjesteams, maar daar trok Zita zich niet te veel van aan. Een hele namiddag sporten laat je niet zomaar aan je voorbijgaan. Het mooiste was voor het einde van de dag : Arthur ontbandde zijn bliksems bij de 600m benjamins en haalde met verve de eerste plaats.

 

Met tienen vonden we het laatste weekend van juni de weg naar het provinciaal kampioenschap te Herentals. Over een hele dag leefden alle Antwerpse benjamins, pupillen en miniemen zich uit op en naast de piste. De RAM-atleten Arthur, Ides, Aniesha, Emma, Ruben, Seliha, Ignace, Michaël, Pieter en Simon verdedigden met verve onze club.

 

Ignace stond op het podium met een 3de plaats op de 300m, en Arthur liet maar één loper op de 600m voorgaan. Ides kon meer dan blij zijn met zijn sprong van 3.57m, een meer dan spectaculaire verbetering van zijn 2.90m op onze eigen meeting. Goed voor een derde plaats, ware het niet dat nog een atleet net zo ver sprong.

 

Hij springt daarmee naar de 8ste beste benjamin sprong ooit op onze RAM-top 20 aller tijden. Deze lijst ( zie www.ram-atletiek.be bij uitslagen) werd in juni met 12 nieuwe resultaten door onze jeugd naar de bliksem geholpen.

 

JULI 2015

 

Vakantie. De estafette teams krijgen zwaar weer om met voldoende atleten op te dagen. Heb je zin om hen uit de nood te helpen, kom dan bv. naar onze 2de training op vrijdag 3 juli.

 

De trainingen blijven dus doorgaan, de wedstrijden ook. Misschien dat de komende maand nog meer RAM atleten het mooie weer zullen maken. Voor wedstrijden kijk naar www.val.be .

 

Veel plezier.