APRIL 2015

 

Summertime

 

Het zomerseizoen is op gang geschoten. En je moet opletten of ’t is voorbij. Niet dat we uit een winterslaap moeten ontwaken, maar het gaat snel en voor de interclub is het al over en uit.

 

Wellicht omwille van de paasvakantie en onze eigen 10km, vormden Aniesha en Seliah het RAM-team meisjes pupillen-miniemen. Slecht brachten ze het er nog niet vanaf. Seliah won bijvoorbeeld de 300m. Maar een duo kan nooit optornen tegen bv. een twaalftal atleten.

 

Het team jongens pupillen-miniemen kwam sterker voor de dag. Hoewel de 9 andere ploegen zeker een ruimere groep vormden.

 

Onze éne pupil, Ruben Vereyken, schitterde op de 1000m door zijn reeks te winnen. Verder leerde hij de 60m spurt en het hockeybal werpen kennen. Jammer dat andere pupillen ontbraken.

 

De miniemen waren met zijn vijven en konden à max. 3 proeven/atleet wel alle proeven bekampen.

 

Pieter Verhelst en Jasper Huysmans startten met het hoogspringen. Met 1.20m scoorde Pieter 5 punten voor onze ploeg. Tussendoor stak Pieter trouwens de piste even over om 80m horden te lopen. Ignace Geys liep deze discipline voor de eerste keer en scoorde 8 punten voor het team.

 

Ilias Dekens zorgde voor de kracht in het team. Hij deed voor de eerste maal mee aan het speerwerpen en verzamelde 4 punten. Michaël De Prins en opnieuw Jasper liepen beiden een verdienstelijke  80 meter spurt. Michaël won zijn reeks met meters voorsprong en verzamelde zo 6 punten. De vijfde van 10 proeven, 300m spurt,  werd door Pieter gelopen en leverde ook 6 punten op. Hij kon voor de rest van de middag gaan rusten, tot aan de estafette. 29 punten halfweg dus.

 

De zon bleef de hele dag van de partij en inspireerde Ilias om ook het kogelstoten eens mee te maken. Goed voor 3 punten.  Michaël hield de spieren warm met 4 punten op 150m spurt, terwijl Ignace 5 punten kon scoren in het verspringen. Ignace liep aansluitend een 2de plaats in zijn reeks van de 1000m. Het was echter Jasper die hier onze punten zou oprapen. In een snellere reeks verzamelde hij 7 punten voor het team.

 

Last but not least, verzamelden Michaël, Pieter, Ignace en Jasper zich voor de estafette en maakten de teamprestatie af. 6 punten. De miniemen verzamelden zo 53 punten + 15 punten van pupil Ruben eindigden we met 68 punten. Onze trainers Frans en Pascale waren blij. 100 punten mag volgend jaar het doel zijnJ.

 

Het belangrijkste is natuurlijk dat ze allen gewoon een leuke sportieve namiddag kenden. Voor sommigen was het de eerste meeting ervaring, anderen zijn hier al even wild van alleen is zo’n middag met wat vrienden veel aangenamer. Hopelijk zien we elkaar deze zomer vaker.

 

MEI 2015

 

Wil je ook eens een pistemeeting meedoen, kom dan zeker naar onze eigen meeting op woensdagavond 13 mei om 18u30 in de Nekker. Tijdschema zie onze website ram-atletiek.be