Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 2918

 

FEBRUARI 2015

 

Team-work I

 

Het Provinciale Kampioenschap in Duffel was begin deze maand veruit de belangrijkste cross. Het klassieke parcours, dat we kenden van onze cross-deelname in november, was lichtjes hertekend. Zo wisten we al niet goed hoe we ons tentje op het asfalt moesten opzetten. De normale grasplek bij de start had zijn plaats afgestaan aan een gemene bocht in het parcours, waar enkele lopers hun evenwicht verloren.

 

Na de start werden de lopers ook een veld ingestuurd terwijl de normale lus rond het 2de voetbalveld geschrapt was. De afstanden bleven gelijk met deze in november, maar het weer en een iets anders parcours wijzigt natuurlijk de wedstrijdtijden.

 

Bij de benjamins eindigde Jorben Sintebin in een tijd van 3,18min, terwijl hij in november 2,50min liep. Net als toen, legde hij wel opnieuw beslag op de tweede plaats. Een tweede podiumplek, eveneens zilver, werd later op de dag door Sofie Lauwers behaald.  Proficiat!

 

Andere top-tien plaatsen waren er voor Van Osselaer Arthur, Verreyken Ruben, Jasper Huysmans, Van Osselaer Emiel en Seliah Buelens.  Seliah eindigde nu op de vijfde plaats. In november was ze tweede. Nu in een tijd van 8,12min; toen in een tijd van 7,09min. Eveneens proficiat!

 

Team-work II

 

Heel andere omstandigheden half februari. Na het PK motiveerde trainster Pascale een team miniemen (Pieter Verhelst, Ignace Geys en Jasper Huysmans) om deel te nemen aan de Relays cross in Rotselaar. Onder een eerste lentezonnetje bestond deze wedstrijd uit een estafette met 36 teams uit zowat heel Vlaanderen aan de start.

 

Pieter spurtte als eerste van het team 700m alvorens de stok aan Ignace door te geven. Ignace, startend vanuit een tiende positie, haalde op zijn 1500m nog enkele lopers in zodat onze kapitein Jasper over de laatste 1500 m een knappe zesde plaats kon vastleggen. Iedereen blij.

 

Als mogelijks laatste cross-uitstap kon dit tellen. Een aanrader om bij de start van de volgende cross-winter aan terug te denken en ook in Gent aan deze Relays cross mee te doen?

 

MAART 2015

 

Of zijn er nog kandidaten voor het BK veldlopen half maart in Wachtebeke?

 

Op naar het zomer seizoen.

 

Nu de crossen zo goed als voorbij zijn, kunnen we stilaan richting zomer kijken (zie wedstrijden 2015 op onze website).

 

Kan je niet zolang stilzitten, doe de komende maand dan al wat ervaring op tijdens de indoorwedstrijden in Hoboken (zie www.haki-team.be). In februari schreef Michaël De Prins op 60m spurt bv. zijn naam bij in de ‘Ram top 20 aller tijden’ (zie resultaten op onze website).