JANUARI 2015

 

Eindelijk modder, …

 

Het nieuwe jaar is reeds een maand gevorderd. Een natte maand met natuurlijk modderige parcours. Als je in november de crossers al eens hoorde klagen over de hitte en droogte, dan moeten ze in januari best aan hun trekken zijn gekomen ?!

 

Het aantal crossers deze maand bleef eerder beperkt. Je kan niet altijd je nieuwjaarswensen en je cross-plezier naast elkaar plannen, natuurlijk. (Uitslagen RAM-atleten : zie onze website)

 

Benjamins

 

Goud! Blijkbaar tot verbazing van de omroeper in Hulshout won Rammer Jorben Sintebin er de avondcross. Gefeliciteerd.

 

En nog meer podiumplaatsen bij onze jongsten. In Grimbergen een derde plaats voor Briek Miseur. In Vilvoorde een 2de voor Jorben en een derde plaats voor Arthur Van Osselaer. Onze benjamins zijn bij uitstek onze sterkste groep sporters. Ook Cooper George, Ides Vereyken en  Lore Moonen zorgen dat ze bij de eerste helft eindigen.

 

Pupillen

 

Het goede weer wordt hier gemaakt door Ruben Vereyken, in Bornem een 3de plaats! Yauri Van Paesschen eindigde er 16de op 44 loopsters.

 

Misschien wat verder weg dan de andere cross-locaties, is Bornem zeker een leuke organisatie. De cross stond heel in het begin van het seizoen niet op onze kalender, was het daarom dat zo weinig trainers en lopers kwamen opdagen?

 

Miniemen

 

Parcourskennis moet je de meeste miniemen niet meer leren. Zij weten best welke cross ze graag lopen en zoeken ook andere crossen op. Seliha Buelens behaalde in Hulshout zilver. Jasper Huysmans liep zowel in Grimbergen, Hamme, Bornem als in Vilvoorde steeds top tien. Een actief baasje.

 

…, of lekker indoor

 

Na zijn succesvolle kennismaking in de Kerstvakantie, motiveerde Andreas Surinx zijn zus om eveneens van het indoor-gebeuren in de Hobokense sportschuur te proeven. Ook Hannes Nulens en Michaël De Prins waagden opnieuw hun kans.

 

Bij elk van de disciplines geef je bij inschrijving je beste prestatie op. Bij de loopnummers deelt de jury de reeksen in volgens deze prestaties. Je meet je dus met gelijkwaardige tegenstanders en de kans op winst is reëel, en doet ook wel eens deugd. Proficiat Andreas en Naomi.

 

FEBRUARI 2015

 

Voor de crossers komen de kampioenschappen eraan, te starten met het Provinciaal Kampioenschap in Duffel op 1 februari. Andere wedstrijden vind je op de VAL-kalender (zie www.val.be)

 

Indoor organiseert Haki op 8 februari een heuse 5-kamp (www.haki-team.be)