NOVEMBER 2014

 

Jong cross-geweld onder herfstzonnetje

 

De drukste cross-maand zit er op voor onze Rammertjes en begeleiders. Mede dankzij het steeds aanwezige zonnetje, kwamen heel wat jonge lopers opdagen. In Bonheiden en Mechelen best met heel veel, in Duffel en Vilvoorde met misschien net iets te weinig. Een kort overzicht.

 

Kangoeroes

 

Het was al duidelijk op onze oefencross in Kapelle-op-den-Bos. De allerkleinsten hebben geenszins schrik van het cross-geweld. Deze nieuwe leeftijdscategorie kon op verschillende crossen kennis maken met het veldlopen en grijpt volop deze kans. In Bonheiden had men zoveel deelnemers niet verwacht en werden nog wat extra prijzen aangevoerd. Omdat deelnemen steeds belangrijker is dan winnen, starten ze zonder inschrijven en zonder echte uitslag (en steeds met een prijs). Je kon zien dat er talentrijke en enthousiaste kangoeroes zijn bij de RAM.

 

Benjamins

 

Ook hier heel wat onbekenden voor de eerste keer in het veld en direct voor echt. Sommigen volgden het voorbeeld van grote zus of broer. Jorben Sintebin en Briek Miseur zorgden dat er op elke veldloop een podiumplaatsje te vieren was. Met 15 benjamins in onze opvallend groene outfits, sowieso allemaal lopers om fier op te zijn.

 

Pupillen

 

De meeste RAM-deelnames tekenen we op in deze reeksen. Op onze eigenste Novembercross zette Ruben Vereycken, omringd door heel wat trainingmakkers,  zijn parcourkennis om in een derde plaats. In de andere crossen stond hij er wat alleen voor.

 

Niet zo bij de meisjes 2005. Met Aniesha Tchimou, Emma Ongena en Nina Van Damme staan hier op zowat elke cross drie fervente cross-meisjes aan de start die niet echt voor elkaar onderdoen.

 

Miniemen

 

Al jaren loopt Seliha Buelens in de leeftijdscategorie van 2002 voorop. Dus ook dit jaar. In de leeftijdscategorie 2003 bijna nooit meisjes, wat goed wordt gemaakt door een vast trio jongens met Jasper Huysmans op kop.

 

DECEMBER 2014

 

Onder de indruk van al dit cross-geweld, kunnen de vaste begeleiders in december best wat rust gebruiken.. Dankjewel voor jullie inzet en tot in Grimbergen, zondag 4 januari 2015 voor het vervolg.

 

Mocht een atleet niet genoeg krijgen van de cross, dan kan je op eigen houtje steeds terecht op een cross van de VAL-kalender (zie www.val.be). Op 7 december wuif je bijvoorbeeld de Sint uit in Boechout (www.sgola.be) Op 21 december start je de kerstvakantie met vele anderen bij het Atomium (www.lottocrosscup.be) .

In de kerstvakantie, vindt je indoor wedstrijden terug op de VAL-kalender en kan je zelf plezier maken met ver- en hoogspringen, sprint en kogelstoten. In Gent altijd leuk om in een topsporthal te