JANUARI 2020

Volle RAM agenda om jaar te starten.

In januari staat onze agenda vol goede voornemens. Laat de kans niet aan je voorbij gaan om nog eens van het veldloopsfeertje te genieten. Onze begeleiders wachten je op in Grimbergen (5 januari), in Essen (12 januari) en in Bornem (26 januari).

Rustig napraten over 2019, vooruitkijken naar 2020, een applausje voor al onze atleten, plannen maken voor de jeugddag of interclub: afspraak in Hombeek op de jaarlijkse BRUNCH: zaterdag 18 januari. Niet ingeschreven? Meld je snel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !

DECEMBER 2019

RAM-jeugd schittert met 4-klapper en mooi boeket op PK Indoor.

December 2019, die maand zullen we niet snel vergeten. Onze nieuws-schijnwerpers richten we vol op het PK indoor in Hoboken. Onze veldlopers zullen ons dit niet kwalijk nemen. In januari komt hun tijd wel. Onze jeugd reserveerde 17 plaatsjes op zondag 15 december. Onze begeleiders Jeroen, Kathleen en Pieter waren reeds vroeg op het appèl voor een fijne atletiekdag.

Eerstejaars Lauren en Wolf mochten de spits afbijten in de verspringbak en met 2kg kogelstoten, waarna iedereen aan de loopnummers begon. Miniemen Jolien en Louise hoopten de horden goed over te komen, en lukten daarin. Louise verbaasde zich met een mooie 11.67s, net geen finale. Pupillen Rik, Wolf en Joppe waren niet aan hun proefstuk toe. Rik en Wolf plaatsten zich voor de finale met de 2de en resp. beste tijd van de kwalificaties. De horden konden opgeborgen worden tot aan de namiddagfinales. Bij die finale was de spanning te snijden. Zou Wolf Rik opnieuw de loef afsteken? Jawel! Tot een kwartseconde sneller dan in hun reeksen, bleef Rik net achter Wolf. Fantastische prestatie van Rik en Wolf. Gouden Wolf glunderde, zilveren Rik kijkt uit naar zijn herkansing.

Tijd voor de spurters vlak, met benjamins Jack, Ousseynou, Wout, en Lauren, pupillen Jonah en Rève, Febe, Lora en Maider, en miniemen Seppe, Jolien en Louise, 8 eerstejaars en 4 tweedejaars. Knappe persoonlijke records en finales voor Oussyenou, Rève en Maider werden ons deel. De spanning zal vanmiddag te snijden zijn. Hangen er straks nog RAM-medailles in de kerstboom?

Waarom wachten tot de middag? Benjamin Laila mocht bijna tegelijkertijd kogelstoten en hoogspringen. Niet ideaal, maar met haar talent stootte ze zich wat gestresseerd naar het brons met 5m42 en sprong ze vlot over 1m05 naar het zilver. Proficiat LAILA.

In de verspringbak ontliepen onze 3 benjamins jongens elkaar met slechts 15cm. Jack en Wout zijn weer een atletiekervaring rijker. Hopelijk smaakt het voor hen naar meer. Mooi gesprongen. Ook pupillen Joppe, Jonah en Rève zijn aan elkaar gewaagd. Ze schitterden elk met een persoonlijk record op plaats 7, 4 en 1! Net 2 hondersten tekort komend voor het podium van de 60 m, sprong Rève in zijn laatste sprong 4m05 ver, 1cm overschot op plaats 2 en goed voor goud! Proficiat RèVE. Weet Rève Lora en Maider aan te steken met zijn goudkoorts? Jawel. Maider springt met 4m11 zowel naar een clubrecord als naar goud. De teleurstelling van een schitterend zilver in haar spurtfinale is bijna direct weg. Proficiat MAIDER.

De laatste uurtjes van deze schitterende dag worden gevuld door pupillen Febe en Rik, en miniemen Wietse en Lise. Rik laat daarbij de RAM-kerstboom nog wat meer schitteren. Reeds verzekerd van goud, legt hij de lat op 1m42 op weg naar een persoonlijk record. Met vertrouwen laat hij daarna de lat nog verhogen tot 1m44 en weet hij daarmee voorlopig een beste Belgische jaarprestatie neer te zetten. Proficiat RIK.

4keer goud, 3 keer zilver, 1 keer brons, ontelbare PR’s : de RAM-kerstboom is rijkelijk versierd. Proficiat aan alle atleten en hun trotse begeleiders.