NOVEMBER 2019

Veldlopers houden van een regenspatje,

De Cross in Bonheiden beet opnieuw de spits af van een klassiek goed gevulde veldloopmaand. Na vele jaren zon, was deze de hele dag afwezig. In de regen kwamen 23 Rammers zich warmlopen voor hun crossseizoen. Een kennismaking met Rhune, Indy, Nienke, Pol, Wout, Jack, Warre, Ferdi en Ferdijan. De broers Lauwers, Hasse (5e) en Andes (4e), hadden zeker al de goede vorm.

Een weekend later zakte iedereen naar Mechelen af. We zijn eerder bescheiden, maar mogen en moeten na onze 11 november cross vaststellen dat het een ware Klassieker is onder veldlopers. Slechte weersvoorspellingen ten spijt, zakten niet minder dan 1.137 veldlopers uit 51 clubs naar De Nekker af, waar ze zoals altijd een mooi lopend, gevarieerd parcours zagen.

Meer dan 100 RAM-atleten waren daar ook bij, sommigen voor hun eerste keer, enkele misschien voor de laatste keer, maar we zien dat het veldlopen toch gesmaakt wordt door onze jeugd. Een top-editie dus, met dank aan alle vrijwilligers die de dagen vooraf en de dag zelf in de weer waren. Jullie inbreng wordt gesmaakt.

In de wedstrijd hebben onze atleten natuurlijk het beste van zichzelf gegeven. 12 jeugdige RAMmers tekenden voor de titel van beste clubatleet in hun reeks. Bas was daarbij de enige die deze beloning op het hoofdpodium ontving. Iets meer dan een halve wedstrijd liep hij in het zog van zijn tegenstander. Toen je begon te denken dat de afstand groter werd, stak hij een tandje bij om in de laatste heuvelstrook zijn tegenstand achter zich te laten. Heel knappe cross! Lauren, Hasse en Andes komen opvallend dicht bij het podium. Dikke proficiat voor jullie allen.

Een sterk uitgedund groepje jeugdatleten (slechts 11), was ook op de laatste afspraak in Vilvoorde. Het was nochtans eindelijk droog weer. Andes liep deze keer eindelijk op het podium (2de) nadat Tiben net getoond had hoe dat moest met een 3de plaats.

Lauren bleef in onze provincie crossen en weet deze maand zowel in Duffel als in Lier een zilveren medaille te veroveren.

Het fijnere atletiekwerk in het indoorcircuit werd ondertussen ook op gang getrokken. Bij de eerste afspraak viel vooral de aanwezigheid van onze RAMtrainers Martha en Emma op. We proberen deze begeleiding volgens onze jeugd-agenda verder te zetten. Hopelijk met iets meer steun van de atleten. Met Laila, Wolf, Rève en Rik was de opkomst laag. Maar net als in Vilvoorde staan weinig atleten niet gelijk aan slechte resultaten. Laila scheerde hoge toppen. Haar 3 prestaties prijken in de top3 van ons clubklassement! Ook de namen van Wolf, Rève en Rik werden in die top 20 aller tijden bijgeschreven. Proficiat.

Wil je zelf deze resultaten nalezen, surf dan naar www.ram-atletiek.be en kijk onder uitslagen.

DECEMBER 2019

Indooratleten zoeken goud aan voet van PK-regenboog.

Je kan dus ook de gezellige drukte en warmte indoor opzoeken. In december kan je in Heusden-Zolder, Hoboken of zelfs in de atletiektempel te Gent terecht.

Op 15 december staat het Provinciaal Kampioenschap Jeugd in de agenda. Hiervoor moet je op voorhand inschrijven. Onze deelnemerslijst is 15tal atleten groot. Of dit, zoals vorig jaar, 5 medailles zal opbrengen, is geen zekerheid. Met spanning af te wachten.

In de Kerstvakantie kan iedereen wat warmte vinden bij familie en vrienden. De Nekker is dan gesloten, dus heel even geen trainingen. Op zondag 5 januari wensen we elkaar nieuwjaar op de cross te Grimbergen, zodat we warmgelopen zijn voor het PK Veldlopen op zondag 12 januari te Essen.

Zaterdag 18 januari rusten we op de clubbrunch uit van al deze events en zetten we onze kampioenen van vorig jaar in de kijker. De uitnodigingen worden uitgedeeld op training en rondgemaild. Hou ze in de gaten en schrijf snel in. We verhuizen van het gezellige Heffen naar het even mooie Hombeek, zodat we eens een ander stukje van Mechelen kunnen verkennen bij onze wandeling, maar ook om het steeds toenemend aantal clubleden een comfortabele ochtend te