Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 1646

JULI-AUGUSTUS 2019

RAM laat zich gelden in Herentalse sauna.

Vakantie! Daar moet je van genieten. En we merkten op de trainingen dat heel wat atleten deze vakantie niet met atletiek bezig waren. Meerdere atleten vonden in juli, en vooral in augustus, de weg naar de atletiekpiste wel.

Ook van de vakantie profiterend, beperken we ons tot een verslag van de klapper eind augustus : het PK Estafette te Herentals.

Een ploegje minder als vorig jaar (11 ipv 12), 27 atleten ipv 32, maar voor het eerst enkele A en B teams. De benjamin meisjes waren in de voorbereiding het actiefste team, en vrij succesvol. De benjamin jongens bleken in de vakantie plots toch een team te kunnen vormen. De pupillen meisjes vonden een reserve en hadden er gelukkig geen twee nodig. Om maar te beschrijven, dat elk team op weg naar 25 augustus zijn verhalen reeds kan schrijven, alvorens aan het laatste hoofdstuk te beginnen.

Febe, Laila, Lora en Catho beten de spits af. Een team met vertrouwen, die dan ook vlot naar de 1ste plaats liep in de 1ste reeks. Na nog 2 reeksen, bleek hun beste jaarprestatie net niet snel genoeg voor het podium.

Bij de jongens benjamins was enkel Wolf overgebleven van de kampioenenploeg van vorig jaar. Zayd, Rève, en in extremis (letterlijk te nemen, luttele seconde voor het team de piste opkwam, verscheen hij in Herentals) Ousseynou wonnen ook al hun reeks. Zij verdienden hier wel brons mee. Rève mag onthouden dat hij op zijn allereerste wedstrijd reeds op het podium stond.

Liese, Wietse, Louise en Lise zetten de trend door. Ook zij wonnen hun reeks. Maar de concurrentie bleek veel sterker in de andere reeksen. De pupillen meisjes werden in totaal zevende.

Tijd voor de pupillen jongens teams. Team A en B, A allemaal 2de jaars, B voor 3kwart de uittredende benjaminkampioenen. Wie de A kan claimen, hebben we niet kunnen vastleggen. Team B met Jonah, Joppe, Xander en Rik, eindigde 2de maar kende een foute stokwissel. Dat is pech, maar hoort er nu eenmaal bij als je snel wil gaan. Hun tijd moet echter gelijk aan dat van team A geweest zijn. Beau, Bas, Jonas en Jenne eindigden met 36’13’’ ruim 2de in hun reeks, en zorgden zo voor een 2de brons.

Onze meisjesminiemen Zita, Naura, Hellen en Lore sluitten onze spurtestafettes af. Vooraf nogal wat drukte over hun schoeisel, maar in de wedstrijd mooi naar een 2de plaats. In het eindresultaat goed voor de vijfde stek.

De spurtestafettes leverden niet de gouden klapper van vorig jaar op, maar wel 2 mooie bronzen medailles. We moeten hier vermelden dat de thuisclub ACHL 11 van de 12 gouden spurtmedailles wist binnen te halen, een fantastische prestatie. De miniemen meisjes van Olse zullen best trots zijn dat zij het feestje konden verstoren.

Op de middag was alles rond ons opgewarmd voor de afstandestafettes. Verfrissing voor de atleten was welkom geweest. 5 RAM teams aan de start. De hulp van Hasse en Andes uit Kapelle o/d Bos, alsook van Yassin was meer dan welkom om onze teams te versterken. Het liep echter allemaal wat minder dan bij het spurten. Twee maal zevende, een keer achtste, een keer tiende. Onze meisjes pupillen haalden met 6’22’’4 nochtans een 3de beste RAMtijd, maar topprestaties bij deze warmte waren niet makkelijk.

Bas en Jenne hoopten nochtans van wel. Maar hoe goed kan Beau 600m lopen? Dat hadden we nog nooit kunnen bepalen. Bas startte sterk, in het zog van een atleet van Mol. Doorbijtend op 300m liet hij het gat niet vallen, ging hij voorop lopen en kon Beau als eerste wisselen. Hij kon de nieuwe Molse atleet goed volgen en liet niet blijken hoe onervaren hij was, toen halfweg de atleet van Herentals voorbijsnelde. Beau volgde en gaf in diens slipstream de stok aan Jenne. Een wedstrijd moet gelopen worden, maar meerdere RAMmers geloofden de omroeper niet als hij vaststelt dat Jenne zou lossen. Jenne lost zelden, zijn prooi liep voor hem, en in zijn favoriete laatste rechte lijn spurtte hij die dan ook voorbij. De tijd van 5’48’’99 was gelukkig een fractie sneller dan reeks 1.

Goud ! Goud ! Goud !

Een knalprestatie om ons uitstapje naar Herentals te besluiten. 9 jaren geleden waren 3 RAMpupillen 2’ sneller, onder hen huidig topatleet Sven Van den Bergh.

Fantastisch gedaan van iedereen.

SEPTEMBER 2019

Welkom aan alle nieuwe atleten.

De vakantie zit erop. Het school herbegint en we verwelkomen de komende weken heel wat nieuwe atleten. Dat belooft!

Houd je meer van de zomer, dan kan je op 8 en 21/9 nog in Lier atletieken, of op 28/9 in Aartselaar. Te dicht bij om links te laten liggen?

Sommigen nemen wat gas terug, zodat de sportieve batterijen al kunnen vollopen voor het komend winterseizoen.

Belangrijke data daar : onze eigen 11 novembercross. Helpende ouders mogen nu al hun hand opsteken naar de trainers.