Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 1597

JUNI 2019

Actieve maand wordt schitterend bekroond

Juni was een mooie jeugdatletiekmaand, en lang niet alleen door het aanhoudend mooie weer! Elk weekend spotten we enkele RAM-atleten.

In Grimbergen waren er een achttal RAM-atleten. Benjamins Miel en Emile deden hun eerste ervaring op, slingerend doorheen de atletiekbanen.

Het was voor Miel de aanloop naar een PK Meerkamp te Duffel. Daar werd hij vergezeld door Zayd, Wolf, Yassin, Seppe en Catho, Laila, Lise, Maider, Hellen, Lore en Zita. Het trio miniemenmeisjes wachtte lang op hun favoriete hoogspringen, en zetten mooie hoogtes neer. Wolf schoof na de 600m net van het podium af, terwijl Lise zich van plaats 7 naar brons spurtte in de afsluitende 1000m.

In Maldegem en Oordegem spotten we 3 estafette teams op atletiekexcursie door Vlaanderen. Ook Edegem en Booischot kregen meerdere atleten over de pistevloer. Knapste prestatie werd daar door Hellen behaald. Met 1m45 hoog vertrekt ze opgewekt op vakantie als 2de RAMminieme ooit op die hoogte.

Een drukke maand werd afgesloten in het bloedhete Turnhout, dat het PK Jeugd organiseerde. De warmte bleek meerdere van onze 17 atleten te inspireren tot een persoonlijke topprestatie. Ousseynou, Wolf, Joppe, Rik, Kasper, Catho, Laila, Febe, Maider, Lise, Wietse, Louise, Liese, Janne en Naura deden eigenlijk nooit beter. Blije gezichten met andere woorden, in balans met enkele ontgoochelingen. Maider, eerstejaars pupil, miste 2 keer net het podium bv.

Dat gold gelukkig niet voor enkele andere atleten. Minieme Naura sprong zich ver naar het brons. Pupil Joppe nam dezelfde kleur mee bij het discussen. Pupil Janne wierp de hockeybal in een nieuw clubrecord 34m32 ver. Op dit ogenblik de 5de beste Belgische jaarprestatie. Ze kreeg hiervoor van de organisatie een zilveren medaille.

Benjamin Wolf tekende voor de start van deze schitterende dag met een gouden kogelstoot van 9m57. Mama Kathleen blij. Om de kerk in het midden te houden, sprong hij in de namiddag ook zijn eerste keer 4m00 ver. Opnieuw goud en papa Serge ook blij. Je moet het maar doen.

Eerstejaars pupil Rik had zich ’s ochtends op de 4de horde misrekend, maar wachtte geduldig het einde van de dag af voor het hoogspringen. Op 1m23 haperde zijn vertrouwen even, want er waren 3 pogingen nodig. Daarna was er echter geen houden aan. Rik sprong met 1m41 hoog naar goud. Op dit ogenblik de 2de beste Belgische jaarprestatie.

Pupil Lise liet zich door deze recordjacht inspireren, maar werd door haar Bonheidendse vriendin / concurrente Mirte zwaar op de proef gesteld. In het warme Turnhout eindigde haar 1000m na 3m16’35”. Een nieuw clubrecord en op dit ogenblik de beste Belgische jaarprestatie.

Voor alle atleten : een dikke proficiat.

JULI-AUGUSTUS 2019

Vakantiegids richting een laatste PK : estafette.

De vakantie zullen we afsluiten met het PK estafette te Herentals op 25 augustus. Wie zich nog niet meldde om deel te nemen, stuurt best een mail naar de club.

Sport je graag in de vakantie? Hier enkele tips Op zondag 14 juli kan je naar Huizingen, daarna volgt met Bornem (zat.20/7) een fijne jeugdmeeting, half augustus kan je je estafetteteam oefenen in Ninove (10/8)..