MEI 2019

Foute aankondiging : wel overal atletiek rond Mechelen

Vorige maand is het zomerseizoen op gang geschoten met oa. de interclubs voor onze jeugd. Vanaf dan kan je zowat elk weekend van een wedstrijd proeven. In onze vorige nieuwsbrief vertelden we dat er niet al teveel rond Mechelen te beleven viel. De atleten spreken dat echter tegen.  

Op 1 mei namen benjamin Catho en pupil Lise deel aan de wedstrijd in Duffel, op 12 mei vinden we Joppe en Rik in Boechout, een weekend later staat Janne in Machelen, op 29 mei trekken de AWE-atleten Hasse, Andes, Maider en Lotte naar Londerzeel, terwijl Janne in Lebbeke stond. Dat zelfde verlengd weekend vinden we een 8tal atleten terug in Humbeek, benjamins Emile en Emiel voor een allereerste keer; Febe, Louise en Wietse kenden het terrein reeds.

Je kon het ook wat verder weg zoeken. Wolf zit aan zee en gaat bij de Bruggelingen enkele beste prestaties neerzetten.

We hebben heel wat blije en goede commentaren teruggekregen. De meeste atleten wisten wel ergens hun persoonlijk record te verbeteren, wat extra leuk is. Louise dook voor het eerst onder de 10’ op 60m bv.; Wietse ging over 1,03m hoog; Voor Miel en Emiel waren het natuurlijk allemaal records, want alles was nieuw. Zo was het zeer onwennig om bij de spurt in banen te blijven lopen. Catho ervaart deze maand dat oefening en ervaring beloont wordt. Op een maand tijd verbeterde ze al haar records. Bij ver heeft ze stilaan zicht op 3 meter, bij het hockeybalwerpen mogelijks 20m.

Begin je ook nog zin te krijgen? Of heb je vooral in de zomervakantie tijd op eens te atletieken? Surf dan naar www.atletiek.be en bekijk de tijdsbalk met wedstrijden voor jouw wedstrijdgroep. Tips vind je ook terug op onze website www.ram-atletiek.be bij clubkalender.

JUNI 2019

Kampioenschappen op komst, free ticket Memorial

In juni kan onze jeugd aan 2 kampioenschappen deelnemen. Op maandag 10 juni zijn er 12 atleten die zich opgaven voor het PK Meerkamp te Duffel. Voor het individuele kampioenschap op zaterdag 29 juni in Turnhout zijn de inschrijvingen nog open tot en met vrijdag 15 juni ! Meer info hierover vind je terug in de mail die je van de club ontving.

Wolf en Lise hebben zich deze maand al eens in een meerkamp getoond. Deze werd in Lier georganiseerd. Wolf zijn programma bestond uit 60m, ver, hockey en 600m. Vanaf de eerste discipline heeft hij zicht op het podium. Met nieuwe records in spurt en werpen is hij respectievelijk 2de en 3de. De 600m is zijn minste wedstrijd, waarbij hij voor het eindklassement een plaatsje terugzakt naar de bronzen medaille. Lise haar programma bestond uit 60m, ver, kogel en 1000m. Ondanks persoonlijke records op 60 en ver, begint ze maar halfweg aan een podium te denken. Ze weet het kogelstoten te winnen als ze voor het eerst over 7m stoot en komt op de 2de plaats terecht. De kloof met nr. 1 is veel te groot, maar bij het afstandslopen kan iedereen zich verslikken. Ze hoopt dat dat niet bij haar gebeurt, zet alles op alles en weet de achterstand met een tijd van 3:25:12 te halveren. Beide proficiat.

 Last but not least, maken we graag reclame voor het verjaardagscadeau van onze sportfederatie VAL. Onze jeugdatleten kunnen gratis naar de Memorial van Damme in september, ouders krijgen tickets aan 10€ cadeau. Bekijk de voorwaarden op onze website bij Memorial Van Damme.