APRIL 2019

Interclubs goed van start

Op zondag 7 april organiseerden we reeds onze 34ste ‘10km van Mechelen’. Na de succesvolle edities van de vorige jaren, wilden we dit succes wel herhalen maar wisten we niet hoe de wat opgedrongen datumwijziging zou uitpakken.

Er kwamen op de kidsrun en de 5km net zoveel lopers opdagen als de vorige edities. Bij de 10km was de invloed van de Ronde van Vlaanderen echter groot. Er waren weer heel wat RAMmers op de afspraak. Louise en Jolien mochten, net als Léon en Maarten op het podium gaan staan. Op de 5km stond Jitse op de 3de plaats. Proficiat voor hen en voor alle Start-to-Runners die hun doel bereikten.

Het weekend van 21 april  stond in het teken van de Beker van Vlaanderen of ook Interclub genoemd. Onze meisjes en jongens pupillen hadden in de winter te Muizen net wat minder teambuilding trainingen gekregen dan het vorig jaar, zodat het samenbrengen van voldoende atleten toch wat moeizamer verliep.  

De meisjes vormden met 13 atletes een haast compleet team dat naar Lier afreisde. In een zeer zware wedstrijdgroep, veroverden we met 121 punten een 6de plaats. Er werden punten gesprokkeld, maar ook af en toe echt gegraaid. Hellen was onze sterkste hoogspringminiem. Zij sprong net wat hoger dan Zita, Lore en iets sneller dan Naura over 1m35 hoog. Goed voor 11 punten. Lise behaalde een 2de plaats op de 1000m, nog eens 11 punten. Janne gooide de hockeybal 29m88 ver naar een 1ste plaats en 13 punten. Ze stootte ook de kogel 6m91 ver, wat 10 punten opleverde. Zij was zeker de ster van ons team.

Onze meisjes moesten regelmatig andere atleten voor laten gaan, maar wisten toch duidelijk te maken dat ze wat kunnen. Nina, Mischa, Liese, Maider, Louise, Wietse, Jolien verzamelden mooie resulaten.  

Bij de jongens een groep van 10 atleten, die naar Huizingen afreisde en de strijd aanging met een even zware wedstrijdgroep als onze meisjes. De teamranking hebben we zelden bekeken, want met 1 moedige miniem was deelnemen gewoon veel belangrijker dan winnen. Daan wist wel nog 16 punten te sprokkelen op zijn eentje. Hij kwam voor het hoogspringen en behaalde 7 punten met 1m25. Speerwerpen en 150m schreef hij bij op zijn programma.

De pupillen dan. Wendel, Beau en Maarten begonnen aan één van hun eerste wedstrijden. Andes, Bas, Joppe, Jonah, Jonas en Yassin kenden al wat meer routine. Jonah sprong 7 punten ver, terwijl Beau de verste hockeybal presteerde. Jonah spurtte naar 5 punten op 60m, en Joppe sprong een persoonlijk record op hoog. Bas ontpopte zich tot zijn verbazing tot de kampioen kogelstoten, en was, tijdens de langverwachtte plensbui,  4de beste op de 1000m. De kou kroop een beetje in onze atleten, maar bij de estafette ging de concentratie nog eens omhoog en liepen ze een perfect rondje. Een fijn eind van een mooie atletiekdag. De pupillen planden alvast een ambitieuzer uitstapje richting PK estafette in augustus.

MEI 2019

Weinig wedstrijden in het Mechelse

Op 1 mei konden we in Duffel terecht, maar daarna staat er in mei niet direct een wedstrijd bij de buren op agenda. Wedstrijden wat verder weg vind je op www.atletiek.be

Wij kijken uit naar juni en Humbeek/Grimbergen (2 juni), PK meerkamp te Duffel (10 juni) en PK individueel te Turnhout (29 juni). Voor de PK’s tijdig inschrijven met mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.