Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 1490

DECEMBER 2018

RAM-jeugd zorgt voor vuurwerk en sluit af met een Provinciaal Kampioene.

December, de laatste maand van het jaar. Het zijn voor onze families drukke weken. De ouderen studeren, kinderen en ouders zijn vol van alle feestdagen. Staat er sportief nog wat op het menu?

Jazeker, bijvoorbeeld veldlopen als voorgerecht. Febe, Laila, Lise, Wietse, Jorik en Balder lusten daar wel van. Zij zochten de crosskalender uit op www.atletiek.be en deden sportieve uitstapjes naar Booischot, Lille en Ertvelde.

Of indoor atletiek als hoofdgerecht? Onze jeugd reserveerde 23 plaatsjes op zondag 16 december op het Provinciaal Kampioenschap Indoor te Hoboken. De helft van die atleten namen voor de 1ste keer deel aan dit PK, proficiat daarmee. Dat beloofde een drukke dag voor Serge, Jeroen, Kathleen en mezelf als begeleiders. 46 deelnames, die nog zouden aangevuld worden met 5 finales.

Febe, Laila, Lise, Mauro, Jonas en Bas mochten de spits afbijten in de verspringbak, op de hoog-springmat en met 2kg kogels stoten. Febe mocht voor de middag zich naar een 4de plaats stoten, terwijl Wolf, Wout en Zayd het zand insprongen. KNAL, Wolf ontsteekt het RAM-vuurwerk met een bronzen sprong van 3m46.

De hele voormiddag worden er ook 60m spurt reeksen gelopen. Laila, Diop, Wolf, Wout, Zayd bij de benjamins, Jolien, Louise, Maider, Zhara, Bas, Maarten, Jenne, Rik, Yassin, Wendel bij de pupillen en Hellen, Naura, Zita en Daan bij de miniemen zetten mooie tijden neer, regelmatig een nieuw persoonlijk record. Wolf, Maider, Jenne, Rik, Hellen en Naura weten hun reeks zelfs te winnen.

In de namiddag springen de pupillen de zandbak in. Rik strand op een gedeelde 3de plaats met 3m80. Zijn 2de beste sprong blijkt niet zo goed als zijn tegenstander, zodat hij vrede neemt met een 4de plaats. Diop leert snel zijn eerste kogelstootkneepjes, terwijl onze miniemen Serges hoogspring-trainingen omzetten in nieuwe top-20 RAM-resultaten. (zie onze website Uitslagen > RAM-top 20 resulaten). Daan op 7 met 1m30; Zita op 20 met 1m15; Naura op 7 met 1m30 en Hellen op 4 met 1m35. PFFFFIEEET, brons voor Hellen. WAUW, bij de kogels stoot Lise 7m12, goed voor zilver en 2de RAM-resultaat ooit.

Tegelijkertijd hielden we onze aandacht op de 5 finalisten op de 60m. Wolf liep als eerste zijn finale, sneller dan ’s ochtends maar net 4de. KNAL, Jenne startte met de beste tijd in de beste baan, we wachtten hoopvol de fotofinish af, net 2de. Blij en wat teleurgesteld. Toch fantastisch. Naura en Hellen liepen in de buitenbanen, Naura kon versnellen naar de 4de plaats.

Goud ontbreekt hier nog, moet 1ste jaars pupil Maider in haar finale gedacht hebben. Ook zij startte met de beste tijd in de beste baan, vergezeld van nog twee 1ste jaars en drie 2de jaars. Knal. De start is gegeven. Maider schiet vooruit en laat niet alleen iedereen achter zich bij de finish, maar doet dat met 9s19 ook nog eens in een nieuw clubrecord. KNAL, PFFFFIEEET, WAUW. Een 3-klapper van formaat. Dikke proficiat, Maider. Provinciaal Kampioene!

JANUARI 2019

RAM feest door in drukke maand. PKveldlopen zondag 13 januari 2019

Nieuwjaar vieren we zondag 6 januari op de cross te Grimbergen met onze vaste begeleiders. Een voorproefje voor het hoogtepunt van dit jaar.

Op zondag 13 januari 2019 verwachten we al onze atleten op het PK Veldlopen op De Nekker. Hoe meer atleten, hoe duidelijker dat RAM leeft, groeit en snel een mooie nieuwe piste verdiend. Loop mee, supporter mee en steun onze ambitieuze plannen.

Zaterdag 19 januari blikken we terug op het afgelopen jaar. Op 20 januari reizen we af naar Bornem.