Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 1505

NOVEMBER 2018

Op Vlaamse Velden wordt gelopen,

Bonheiden had het veldloopseizoen gestart. Elk weekend kan je in de natuur je hartje ophalen en een prijsje mee naar huis nemen. Enkele van onze atleten zwerven dan ook een deel van het Vlaamse land af op zoek naar crossplezier. Hasse (3de) en Andes (1ste) streken neer in Opwijk, Lise (2de) trok naar de CrossCup in Mol, Febe (24), Dietwin (10) en Ward (1ste) gingen buurten in Duffel; Birger (4de) verkende in Lokeren.

In het centrum van al die plaatsen, ligt ons eigen Mechelen. We zijn eerder bescheiden, maar mogen en moeten na onze 11 november cross vaststellen dat het een ware Klassieker is onder veldlopers. Slechte weersvoorspellingen ten spijt, zakten niet minder dan 1.159 veldlopers uit 40 clubs naar De Nekker af, waar ze zoals altijd een mooi lopend, gevarieerd parcours zagen.

80 RAM-atleten waren daar natuurlijk ook bij, sommigen voor hun eerste keer, enkele misschien voor de laatste keer, maar we zien dat het veldlopen toch gesmaakt wordt door onze jeugd. 

Bijna evenveel vrijwilligers zorgden voor de organisatie van onze cross waar we een dikke merci aan willen geven. Het was voor hen, door regen voor en na de crossuren, een zware cross-editie. Bedankt. Er werden ons wat verbeterpunten ingefluisterd, wat zeer welkom is voor de volgende editie, het Provinciaal Kampioenschap Veldlopen op 13 januari 2019.

In de wedstrijd hebben onze atleten natuurlijk het beste van zichzelf gegeven. 25 RAMmers tekenden voor de titel van beste clubatleet in hun reeks. Bas, Maider en Lise waren de enige die deze beloning op het hoofdpodium ontvingen met hun 3de plaatsen en resp. 1ste plaats.

Later in november was RAM met zijn begeleiders in Vilvoorde van de partij. Ook daar veel RAMmers. 29 atleten sterk! Bij de jeugd tekende nu Andes (3de) voor de podiumplaats. 

Elke week vind je op onze website de nieuwste resultaten van onze atleten : www.ram-atletiek.be > Uitslagen RAM-atleten.

Het fijnere atletiekwerk verkenden Rik en Wolf in het indoorcircuit, en ze stelden al een persoonlijk record (PR) scherper. Zo stootte Wolf de kogel 9,08m ver.

DECEMBER 2018

Terwijl we indoor op een nieuw PR hopen.

Je kan dus ook de gezellige drukte en warmte indoor opzoeken. In december kan je in Heusden-Zolder, Hoboken of zelfs in de atletiektempel te Gent terecht.

Op 16 december staat het Provinciaal Kampioenschap Jeugd in de agenda. Hiervoor moet je op voorhand inschrijven. Onze deelnemerslijst is zeer ruim. Of dit, zoals vorig jaar, medailles zal opbrengen, is geen zekerheid.

In de Kerstvakantie kan iedereen wat warmte vinden bij familie en vrienden. De Nekker is dan gesloten, dus heel even geen trainingen. Op zondag 6 januari wensen we elkaar nieuwjaar op de cross te Grimbergen, zodat we warmgelopen zijn voor het PK Veldlopen op zondag 13 januari.

Zaterdag 19 januari rusten we op de clubbrunch uit van al deze events en zetten we onze kampioenen van vorig jaar in de kijker. Houdt de uitnodiging in de gaten.