Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 1481

JULI-AUGUSTUS 2018

RAM tornado’s

Vakantie! Daar moet je van genieten. En we merkten op de trainingen dat heel wat atleten deze vakantie niet met atletiek bezig waren. Meerdere atleten vonden in juli, en vooral in augustus, de weg naar de atletiekpiste wel.

Ook van de vakantie profiterend, beperken we ons tot een klapper eind juli en begin september.

Eind juli trokken oa. Zayd, Joppe, Wolf, Rik, Yassin en Naura naar Bornem. De wedstrijd kende een spetterende start. Zayd, Joppe, Wolf en Rik liepen tegen de plaatselijke benjamins een weergaloze 4x60m estafette in 39.12s. Clubrecord ! Naura won haar hoogspringwedstrijd met een hoogte van 1m33. Bekroning van Serges werk, die tijdens de rustige zomermaand, een 8-tal atleten hoogspringtraining gaf.

Hoge verwachtingen natuurlijk op zondag 2 september te Lier voor het PK Estafetten. Een hoogdag. Jammer dat we een zestal atleten moesten thuislaten omdat de teams niet voltallig raakten, of enkele die hierdoor maar 1 van de 2 afstanden konden lopen. Extra jammer voor Zahra, die ziek uit vakantie terugkwam. Veel beterschap!

Wel aanwezig : twaalf jeugdploegen, 32 verschillende atleten, en heel veel zenuwen.

De benjamin jongens schoten, als eerste, onmiddellijk de hoofdvogel af. Neven Jonah en Joppe oefenden vorige week nog op het strand, en vlogen deze dag over de piste. Wolf nam over en gaf Rik met bonus als laatste de stok. Dan wisten we dat het niet meer fout kon lopen. 37,75s snel. Daar werden we even stil van. Het recente clubrecord met 2 seconden van de tabel gelopen. Wauw.

De volgende 5 spurtploegen raakten ook feilloos over de finish, maar kenden wat minder geluk. Een keer zoals verwacht want heel wat eerstejaars atleten, een andere keer onverwacht want vorig jaar reeds super sterk. Ze verzamelden drie 5de plaatsen.

’s Namiddags tijd voor 6 afstandsestafettes. Een jaartje verschil telt hier nog sterker door. Febe stond als invalster echter haar vrouwtje en de benjamins meisjes werden zesde. De benjamin jongens kwamen nog dichter bij de medailles met de vierde plaats.

Alle jeugd-RAMmers leken achteraf moe en voldaan. De opvolging voor onze Alle Categorieën Vrouwen, zowel op 4x100m als 4x400m kampioen, mag nog enkele jaren rustig rijpen, maar staat klaar om in hun voetsporen te lopen. Fantastisch gedaan van iedereen.

SEPTEMBER 2018

Welkom aan alle nieuwe atleten.

De vakantie zit erop. Het school herbegint en we verwelkomen de komende weken heel wat nieuwe atleten. Dat belooft!

We nemen allemaal wat gas terug, zodat iedereen kan volgen en de sportieve batterijen kunnen vollopen voor het komend winterseizoen.

Belangrijke data : onze eigen 11 novembercross en, in het nieuwe jaar, zondag 13 januari het Provinciaal Kampioenschap Veldlopen, óók te Mechelen. Helpende ouders mogen nu al hun hand opsteken naar de trainers.