Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 1545

JUNI 2018

Miniemen 2 – 5 Benjamins

We beleven mooie jeugdatletiekmaanden, en lang niet alleen door het aanhoudend mooie weer!

In Grimbergen maakten een tiental RAM-atleten het mooie weer. Veel deelnemers ook van andere clubs, waardoor het tijdschema jammer genoeg uitliep. Maider en Hanne kwamen voor een eerste keer af. Maider nam direct 3 medailles mee, en Hanne toonde zich met een knappe spurt en versprong als een aanwinst voor de reeds enthousiaste pupillen meisjes.

Te Booischot zagen we benjamin Maider opnieuw opduiken om samen met pupillen Lilou en Lise een estafette 3x600m te lopen.

Het evenement van de maand was het Provinciaal Kampioenschap Jeugd te Mol. Terwijl Tunesië met 2-5 tegen wervelende Rode Duivels ten onder ging, zetten 14 atleten de RAMkleuren in de verf.

De kleine miniemen-groep presteerde heel sterk. Ivannah stootte zich naar een 2de plaats, en de discus landde op een bronzen medaille. Aniesha liep haar horden nog nooit zo snel (12’05). Dit herhalen op de 150m lukte niet. Luxe-Alexander kwam op deze afstand sterker voor de dag. Met 21’34 stond hij net niet op het podium, en ’s namiddags spurtte hij in de finale 80m naar de 5de plaats. Lore, de enigste eerstejaars miniem, koos voor het speerwerpen en verspringen. In deze discipline, kroont ze zich dit jaar wellicht tot de beste RAM miniem.

Onze eerstejaars pupillen reisden maar met 4 af naar Mol. Liese en Wietse vonden nog eens een gaatje in hun agenda. Het duurt dan even om er terug in te komen, maar op het einde stelde Wietse haar 1000m record een heel stuk scherper. Lise en Yassin waren de laatste weken wel al actief geweest. Yassin wist, ondanks een loper die hem bij het spurten voor de voeten liep (van baan 8 naar baan 6) zowel op 60m als 1000m zijn records aan te scherpen. Als nieuw lid toont hij een schitterende inzet en moet hij nog slechts 1 wedstrijd deelnemen om de eindranking van het regelmatigheidscriterium ‘Outdoortrofee’ te behalen.

Zijn broer Zayd toont al evenveel inzet bij de benjamins, en dit in een heel sterke lichting. Wolf was telkens de beste eerstejaars, net niet genoeg voor een 60m finale en 4de bij het verspringen. De tweedejaars deden net beter en blinken hun kamer op met 5 medailles.

Joppe verzilverde zijn sterke werpprestaties van de laatste wedstrijden. Rik, reeds deze winter indoor kampioen, verscherpte het vorig jaar door Jenne gelopen clubrecord 60m naar 9’09 en sprong met 3m98 nog een clubrecord op zijn naam. Maider, sinds kort in de atletiekarena, deed met 3m95 hetzelfde. Op de spurt staat ze voorlopig 2de met 9’40. Met deze knalprestaties scoren ze niet alleen schitterend op clubnivo, maar zijn ze ook gewoonweg de beste van de provincie. Last but not least zagen we ook een vrolijke Febe 2 persoonlijke records behalen op verspringen en 600m. Voor alle atleten : een dikke proficiat.

JULI-AUGUSTUS 2018

Vakantiegids richting een laatste PK : estafette.

De vakantie zullen we afsluiten met het PK estafette te Lier. Voor een wedstrijd spurtestafette kunnen we Ninove aanstippen in de agenda (15/8). Wie zich nog niet meldde om deel te nemen, stuurt best een mail naar de club.

Sport je graag in de vakantie? Hier enkele tips Eind juli is er zeker in Bornem (zat.28/7) een fijne jeugdmeeting, half augustus gevolgd door Kortenberg (zat18/8) of Sparta Vilvoorde (zat25/8).