MEI 2018

Meerkampers ontdekken de RAM-Twister. Lekker fris.

Nadat in april het pisteseizoen op gang werd getrokken door de pupillen en miniemen, konden in mei alle jeugdcategorieƫn hun atletiek-hartje boven halen.

De benjamins Febe en Nina beten op 1 mei de spits af in Duffel. De grote zussen Witse en Mischa zagen daar ook interclub vriendinnen Janne, Hellen en Ivannah terug. Alleen Xander vond van de interclub te Lier nu de weg naar Duffel. Het 8-tal RAM-mers beleefde een fijne atletiekdag. Ivannah evenaarde haar scherpste tijd met 11.09s op 80m en Janne sprong 1m10 hoog. Beide staan daarmee in onze club top 20.

Later in de maand bezocht Jolien het Vlaams Brabantse Tienen, waar ze met 9s59 haar record op 60m wat aanscherpte.

De mei-maand stond ook in het teken van 19 mooie meerkampen door 13 moedige jeugdatleten.

Op het PK meerkamp te Merksem zorgden de benjamins Zayd, Joppe, Wolf en Rik voor een spannende strijd. Joppe was de beste hockeybalwerper met 26m40, Rik en Wolf werden 1 en 3 in het verspringen, Zayd, de jongste van onze ploeg, startte voorzichtig aan de 600m maar haalde heel wat atleten in naar het einde. Een goede wedstrijdindeling. Rik had zich dan met de beste spurt tot favoriet voor de eindoverwinning opgeworpen, maar moest in die 600m zijn meerdere bekennen in een jongen uit Lier. Zilver toch fantastisch zeker! Onze eerstejaars Wolf werd knap 6de, Joppe op 8.

De pupillen Yassin en Lise, Jirte en Zita wisselden het hockeywerpen in voor kogelstoten en liepen 1000m. Yassin voelde zich op de kogel nog onwennig maar verbeterde in de andere disciplines al zijn prestaties van de interclub. Jirte en Zita zetten Kathleens training om in sterke nieuwe records, Lise en Zita spurtten weer net wat sneller dan anders, voor Zita de eerste maal onder 10s. Beide startten bij de 17 beste atleten aan de afsluitende 1000m. Na een vermoeiende dag en bij warm weer een lastige wedstrijd. Lise schoof in het klassement toch nog wat op, ook naar een 6de plaats.

Bij dat weer mochten de miniemen Ninke en Hellen een vijfkamp afwerken. Knappe prestaties als je weet dat ze aandurfden voor het eerst hoog te springen, te speerwerpen en Hellen zichzelf wist te overtuigen dat deelnemen belangrijker is dan winnen toen ze aan de start kwam van de 1000m.

Veel dank naar onze werptrainers die onze deelnemers even apart trainden, en een dikke merci en proficiat voor de geel-rood-oranje armada. Kleuren die we tot ons plezier terugvonden in het afsluitende Twister ijsje van oa. Rik. Een RAM-twister. Hmmm. Lekker fris.

JUNI 2018

Buurten in Humbeek + individueel PK + estafette teams

Op zondag 3 juni hopen we heel wat RAMmers te zien in Humbeek, een jeugdwedstrijd van AC Grimbergen. Als je nog niet weet wat je op het PK van zaterdag 23 juni wil doen, een ideale test. En het wordt een RAM-Twister-weertje.

In mei oefenden al 2 estafette-teams in wedstrijd. De benjamins Jonah-Joppe-Wolf en Rik werden eerst. De pupillen Zita-Lise-Marie en Janne nipt tweede. Wil je mee bouwen aan een estafette-team, kruis dan je naam aan in het clubkot, zodat we je niet vergeten voor het PK estafette te Lier op zondag 2 september !