APRIL 2018

Interclubs goed van start

Op zaterdag 14 april organiseerden we reeds onze 33ste ‘10km van Mechelen’. Na de succesvolle editie van vorig jaar, wilden we dit succes maar al te graag herhalen.

Er kwamen bijna 500 lopers opdagen, waaronder ook heel wat RAMmers. De jeugdatleten liepen natuurlijk de 800m en enkele de 5km. Lise en Louise mochten, net als Balder en Ward op het podium gaan staan. Op de 5km stonden Hedwig en scholier Seliha op de 2de en 3de plaats. Proficiat voor hen en voor alle Start-to-Runners die hun doel bereikten.

Het daarop volgende weekend stond in het teken van de Beker van Vlaanderen of ook Interclub genoemd. Onze meisjes en jongens pupillen hadden in de winter te Muizen verschillende teambuilding trainingen gekregen van Serge en Kathleen, zodat het samenbrengen van voldoende atleten dit jaar helemaal geen probleem vormde.

De meisjes vormden met 21 atletes een groot team dat naar Duffel afreisde. In een zeer zware wedstrijdgroep, veroverden we met 107 punten een 10de plaats. Er werden punten gesprokkeld, maar ook af en toe echt gegraaid. Janne gooide de hockeybal bv. 27m42 ver naar een 2de plaats en 11 punten. Ivannah stootte de kogel 12m04 ver, wat ook 11 punten opleverde. Zij was zeker de ster van ons team met nog een 2de plaats bij het speerwerpen en een overtuigende winst in de 80m spurt.

Onze meisjes waren vooral eerstejaars-atleten, moesten dus regelmatig andere atleten voor laten gaan, maar wisten toch duidelijk te maken dat ze wat kunnen. Jolien, Naura, Selma, Hanne versterkten door hun 1ste deelname aan een pistewedstrijd onze miniemen-groep; en de heel actieve pupillen-meisjes zullen aan het eind van de zomer veel meer ervaring meenemen naar de volgende editie.

Ook bij de jongens een groep van 20 atleten, die naar Lier afreisde en in de strijd ging tegen een even zware wedstrijdgroep als onze meisjes. Met vooral eerstejaars atleten, en nog net iets minder ervaring dan de meisjes, was het hard knokken voor de punten. Jenne spurtte snel en sprong ver naar 2 keer 8 punten. Ook Daan verzamelde 8 punten met zijn hordelopen. Luxe scoorde in zijn 1ste atletiekwedstrijd 7 en 6 punten op de spurtnummers 80m en 150m. Ook de jongens eindigden 10de.

Oefening baart kunst. We kregen alleszins te horen dat de jongens, ondanks de wat latere opkomst van onze coaches, zich goed vermaakten en wel een portie atletiek lusten. Ook hier zijn we benieuwd hoe dat volgend jaar zal lopen.

Els, Benedikt, Pieter, Jeroen en Serge en Kathleen : alle ouders waren zeer blij met jullie hulp. Merci. Cadetten, scholieren, juniors, seniors en masters mogen elk weekend in mei proberen beter te doen!

MEI 2018

RAM-Jeugd moet wedstrijdatletiek verkennen bij buren

Door de mindere staat van onze piste, geen eigen jeugdmeeting dit jaar. Dat steekt toch wel, want de laatste jaren kwam hier heel wat volk op af, en voor veel van onze atleten was het de kennismaking met wedstrijdatletiek. Stel je kandidaat voor de estafette-ploegen, als je graag in groep kennismaakt.

We hopen niet al teveel jaren van zo’n wedstrijd verstoken te blijven, en kunnen alleen maar ouders en atleten aanmoedigen in de directe nabijheid van Mechelen de wedstrijden zeker aan te vinken in de agenda.

Wij deden dit alvast voor Duffel (1 mei) en Humbeek/Grimbergen (3 juni).