MAART 2018

Ontspannen reisje richting zomer

In maart loopt de winter op zijn eind. Dat geldt ook voor onze veldlopers en indoor-atleten. De veldlopers kwamen zelfs niet meer in actie nu het Belgisch Kampioenschap van midden maart naar eind februari verhuisde.

Indoor kon je je wel nog eens uitleven. Benjamin Rik deed dat met verve in Hoboken. Met een 9’72 spurt verstevigde hij zijn 2de plaats in de RAMtop 20. Bij het verspringen verpulverde hij met 44 cm het clubrecord van Sven Van den Bergh tot 3m95. Sven is een jong toptalent in de Belgische atletiek. Gogo Rik. Proficiat.

In Gent verwelkomden we iets meer atleten. De organisatie liep schijnbaar in de war, dus het is ons niet geheel duidelijk of onze atleten elkaar allemaal ontmoetten. Zita en Janne kennen de piste in Gent en hadden met 60m, hoog, kogelstoten en 1000m een behoorlijk druk programma. Bij de jongens vermelden we voor het eerst de namen van Nathan en Maxim. Hun eerste spurt ooit ging redelijk snel en Nathan sprong 3m48 lekker ver onze top20 in. Zie hiervoor op onze website naar uitslagen->top20 indoor.

De afsluiter van de eerste seizoenshelft vierden we opnieuw met ons busreisje richting Jeugddag te Gent, in de topsportatletiekhal. Het was een recordeditie voor RAM. Tien ploegen van 4 atleten, van benjamin tot miniem, stonden zaterdag 17 maart paraat om zich uit te leven. Een hordenloop over een zee van vlammen, een pinguïnrun, de haka, … : een niet te missen fijn en speels atletiek-gebeuren! Merci aan onze jeugdtrainers om als begeleider bij te springen, want de groep was onverwacht groot. Volgend jaar opnieuw, zorg dat je er dan snel bij bent, want we hebben zo’n voorgevoel dat dit succes een keerzijde kan hebben, nl. beperking op aantal inschrijvingen?

APRIL 2018

10km van Mechelen, uitnodigend voor heel het gezin

Op zaterdag 14 april organiseert RAM zijn 2de grootste atletiekevenement: de ‘andere’ 10km van Mechelen. Zorg dat je met heel het gezin komt genieten van deze loopwedstrijd voor iedereen. De kids jonger dan 12 jaar lopen 800m; de start to runners hun 5km om en rond De Nekker, en tot slot de afstandlopers 10km langs de Dijle en het Mechels Broek, en dus niet doorheen de stad.

RAM-leden nemen gratis deel! Schrijf je aub vooraf in via mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. want dit scheelt enorm voor de organisatie zelf.

Gaan we in het zomerseizoen dan ook altijd lopen? Neen, toch niet. Door het betere weer kunnen we op onze piste de trainingen meer variëren. De verspringbak zal getest worden, de hoogspringmat opengelegd worden. De pisteverlichting mag uitblijven om de kogels en speren goed te zien vliegen. Hordenlopen of estafette: het kan allemaal weer.

Pupillen en miniemen kijken sinds hun indoortrainingen trouwens met ongeduld uit naar het weekend van 21 en 22 april. We verwachten een 20tal meisjes en 15tal jongens in Duffel, resp. Lier om onze clubkleuren te verdedigen op de Beker van Vlaanderen, ook Interclub genoemd. Wil je ook meedoen? Laat het ons weten! Welk team heeft dit jaar de beste mix van kwaliteit en kwantiteit?

Deze zomer op zoek naar andere atletiekwedstrijden voor onze jeugd? Bekijk de zomerkalender op www.atletiek.be . Onze klassiekers rond het Mechelse vind je terug op het infobriefje ‘Jeugd Zomer’.