FEBRUARI 2018

BrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrBRAVObrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrR

Februari, het eind van het winterseizoen, is de maand van de veldloopkampioenschappen. Het eerste weekend wordt gestart met het Provinciaal Kampioenschap veldlopen. 17 jeugdatleten waren op een frisse zondagochtend naar Bornem afgereisd en verdedigden met verve onze clubkleuren.

De meisjes met oa. Daniell, Febe, Lilou, Zita en Hanne zetten zich het meest in de picture. Sara beet de spits af en liep naar een zilveren medaille. Maider volgde dat voorbeeld. Ook zilver. De ontgoocheling van haar wedstrijd in januari (24ste) te Bornem werd voor goed weggelachen. Lise zette daarna onze girl power nog kracht bij door haar titel met een jaartje te verlengen. BRAVO

De jongens, Tiben, Sander, Ward, Andes, Browin, Bas, Dietwin, Jonas en Balder, presteerden ook sterk. Ward (5e), Andes (6e) en Dietwin (6e) staken hun voet uit naar het podium.

Lise, Ward en Dietwin staan met hun mooi seizoen eveneens in het eindklassement van de Provinciale Crosstrofee. Zij worden beloond voor een mooi regelmatig crossseizoen. Zie hiervoor www.pcantwerpen.be

Daarna ging de thermometer richting nul en eronder. Maar dat schrikt niet iedereen af. Zo verzorgde een behoorlijke groep atleten een memorabele jeugdtraining op een ondergesneeuwde piste. Er werd met veel plezier gelopen, gesmeten en gegleden. BRRRRRR

Richting Beker van Vlaanderen startten we gelukkig ook een nieuw initiatief. De ene zaterdag komen de meisjes pupil en miniemen samen te Muizen, de andere week de jongens. Het enthousiasme bij beiden is zeer groot en de trainingen vallen dankzij Serge en Kathleen reuze mee. Dit moet een klassieker worden om de barre februari maand sportief door te komen.

Janne, Jolien en Jirte (onze J3) zetten deze training reeds voort op een indoorwedstrijd te Gent. Er werd vooral goed vergesprongen, maar ook gespurt en zelfs 1000m gelopen. Janne veroverde met een 3m34 een plekje in de RAM top20.

Opnieuw outdoor zorgden Ward, de Beyaerts en Arthur voor vuurwerk in Essen. Ward werd 1ste, Arthur en Dietwin 4de, Jorik 8ste en Balder 11ste.

De maand werd afgesloten met het Belgisch Kampioenschap te Brussel.  Op een mooi maar lastig parcours in het Park van Laken als decor, gaven 11 jeugdatleten met verve het beste van zichzelf. Maider behaalde bij de benjamin meisjes een prachtige derde plaats.

MAART 2018

Waar is de lente? Daar is de Jeugddag!

We gaan in maart even een rustperiode in. Op 17 maart vermaken we ons met een grote groep jeugdatleten op de Jeugddag te Gent.

Ondertussen mogen jullie veel wafels verkopen om de clubbatterijen op te laden.

Deelnemers en vrijwilligers melden zich aub aan om de 10km van Mechelen op zaterdag 14 april een succes te maken, nog meer dan vorig jaar !!