Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 1921

JANUARI 2018

RAM is overal.

Het nieuwe jaar is met veel atletiek-enthousiasme aangesneden. Onze jeugd weet vrij goed zijn weg te vinden naar eender welke veldloop. We telden 16 lopers te Grimbergen, 4 te Hulshout, 14 lopers te Lier, 19 lopers te Bornem, 10 lopers te Vilvoorde en tot slot 4 lopers te Geel.

Iedereen liep mooie resultaten. Volhouden hoor. Er bieden zich naast Lise, Dietwin en Arthur enkele nieuwe veldloopsterren aan bij onze benjamins. Andes, Ward, Joppe en Jonah kunnen 4 top tien plaatsen bemachtigen op één cross. Sterk team. Sara en Maider ontvingen samengeteld een gouden, zilveren en bronzen medaille. Sterke meisjes.

Eenzelfde enthousiasme, van dezelfde maar ook van andere atleten, in de indoorzaal te Hoboken. Ook hier sterke benjamins, alleen worden er hier enkel op kampioenschappen medailles uitgereikt. Zoniet stonden Anna, Rik, Wolf en Simon zeker op het podium. Hun prestaties zijn zo goed dat je ze ook terugvind in hun RAM top 20 (zie www.ram-atletiek.be/uitslagen) . Lise, Zita en Janne klommen op eenzelfde manier op in het pupillen klassement.

FEBRUARI 2017

Veldloopfinale start met PK te Bornem, lentekriebels inschrijven in je agenda

Het veldloopseizoen zet naar gewoonte in februari zijn finale in. Komende zondag lopen onze atleten het Provinciaal Kampioenschap te Bornem. In januari bleek het parcours hertekend in een mooi maar zwaar parcours. Ligt het er zondagvoormiddag nat of bevroren bij? Ja, voormiddag! Kruip op tijd onder de wol zodat je goed wakker bent bij het startschot. De maand januari doet ons mooie dingen vermoeden, maar op een kampioenschap moet het er natuurlijk nog uit komen.

Later in de maand kan je nog vlakbij naar de CrossCup wedstrijden in Rotselaar (mooi parcours) en Brussel (zwaar maar mooi). Opgelet bij deze wedstrijden. Je moet er een apart borstnummer ophalen. Blijf na je wedstrijden supporteren voor onze Belgische elite veldlopers.

Tevens zijn er zowel in Hoboken als in Gent mooie indoorwedstrijden, die ons zo stilaan doen verlangen naar de eerste lentedagen. Verzamel deze maand zeker voldoende indoor, resp. veldloopwedstrijden voor de clubtrofeeën. Benjamins 4 , andere jeugd 5 wedstrijden.

Verder noteren we in onze agenda met stip zaterdag 17 maart : Jeugddag te Gent. We gaan met heel wat jeugd met de bus op daguitstap. Een hele dag samen sporten en spelen. Omdat iedereen die er al eens heen ging, steeds terugkeert; raakt ons busje stilaan goed vol. Schrijf je hier zeker voor in. Info-briefjes worden op training uitgedeeld.

En in april kijken we uit naar onze eigen organisatie : 10km van Mechelen op zaterdag 14 april met een 800m loop op De Nekker voor onze jeugd.

Pupillen en miniemen gaan in team in competitie op de Beker van Vlaanderen. De meisjes reizen naar Duffel op zaterdag 21 april, de jongens naar Lier een dag later. Heel mooie vooruitzichten.

Minder leuk nieuws ontvingen we een tijdje geleden over de staat van onze atletiekpistes. VAL keurde ze af voor competitie, zodat we in mei geen jeugdmeeting kunnen organiseren. Dit terwijl onze jeugd zo talrijk en ambitieus van jetje durft geven. Er zijn geruchten dat de provincie inziet dat ze nu moet ingrijpen, maar nog niets is zeker. Als je denkt ons hierin te kunnen steunen, laat dit dan zeker weten.

Ons trainingsmaterieel houden wij binnenkort alvast op niveau dankzij de jaarlijkse wafel- en truffelverkoop. Smullen !